Miercuri 24 Aprilie

Barbat nevinovat, tinut 16 luni la Gherla, incaseaza despagubiri de 280.000 de euro


Un barbat acuzat ca si-a ucis sotia si a fost tinut pe nedrept 16 luni la Gherla a reusit sa castige despagubiri de 280.000 de euro de la statul roman.

Iosif Kleibel a trecut prin drama vietii lui in septembrie 2008, cand sotia lui a cazut pe jos, din senin, in casa. Femeia a facut infarct si Iosif a incercat sa o ajute, a chemat Salvarea, dar sotia lui a murit in scurt timp la spital.

Barbatul de 54 de ani se pregatea de inmormantare, cand politistii l-au arestat si l-au tinut un an si patru luni la Gherla, acuzandu-l ca si-a strans de gat sotia. "Am fost casatorit 33 de ani. In seara aceea i s-a facut rau. Am chemat speriat Ambulanta, au intubat-o, au incercat sa o resusciteze, apasandu-i pe piept si asa au aparut urmele acelea. La spital a mai facut un infarct care s-a dovedit fatal. In rechizitoriu se arata ca eu am strans-o de gat. Am avut noroc cu un barbat din penitenciar, care a fost condamnat tocmai pentru ca sugrumase pe cineva si care m-a invatat cum sa ma apar in instanta".

Iosif Kleibel a fost inchis la Gherla si a stat acolo pana in ianuarie 2010. "Nu va inchipuiti prin ce-am trecut in puscarie, timp de 16 luni, unde am stat printre cei mai mari criminali. Au incercat sa ma atace si sa imi faca tot felul de lucruri. Este inuman sa stai cu frica aia in san si sa te gandesti ca Dumnezeu chiar te-a uitat", a spus barbatul. Iosif Kleibel a fost achitat, procurorul de caz cerand chiar el acest lucru si afirmand ca nu mai sustine acuzatiile, spre nedumerirea judecatorului.

Barbatul a dat statul roman in judecata si a primit despagubiri morale de 280.000 de euro si cheltuieli de judecata de 17.000 de lei.

El a ramas fara apartament, fiind nevoit sa il vanda pentru a se putea apara in instanta. Astfel, el s-a mutat din Baia Mare la Deva, unde locuieste cu mama sa.

"Clientul meu a fost arestat pe baza unei constatari medico-legale halucinante. Am cerut o expertiza care a fost facuta la Cluj. Rezultatul: clar nu sunt urme de sugrumare. Rezultatul a fost confirmat si de catre Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici", a spus Cristina Amarescu (foto 2), avocata lui Iosifl Kleibel.

Procurorul care l-a pus sub acuzare a iesit la pensie si nu a fost tras la raspundere in niciun fel.

Comentarii Facebook