Duminica 27 Noiembrie

Balibacea, cel mai temut infractor din Cluj, ii acuza pe procurorii de la Curtea de Apel: "M-au tinut fara mancare si in picioare ore in sir"


Ovidiu Vancea, zis Balibacea, ii acuza pe procurorii din cadrul Parchetului pe pe langa Curtea de Apel Cluj ca l-au supus unui tratament inuman, nu i-au dat sa manance si l-au tinut in picioare.

Acuzatiile au fost formulate la recursul inaintat de de Balibacea si cinci dintre complicii lui impotriva masurii luate de Tribunalul Cluj de arestare pe 29 de zile. 

Aparatorul lui Balibacea, Mihai Neamtu, a declarat ca retinerea clientului sau a fost facuta cu incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, care a fost tinut in picioare ore in sir si nu a primit mancare.

Alaturi de Ovidiu Vancea au mai cerut sa fie eliberati si Adrian Ioan Cristea, Ion Moldovan, Mircea Cupar, Alexandru Mitrean si Gheorghe Anton Scurtu, acuzati ca au inselat cu sute de mii de lei mai multe depozite de materiale de constructii si alimente. Acestia se prezentau cu documente de transport false si autoturisme cu numere false, incarcau marfa si dispareau.

Curtea de Apel a respins recursul formulat de cei sase, care vor fi cercetati in continuare in stare de arest.

In acest caz, au fost retinute pana acum 10 persoane care au actionat pe raza mai multor judete din tara. Probele impotriva celor 10 suspecti din Turda au fost adunate cu ajutorul specialistilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din cadrul Politiei Romane si SRI.

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, isi trimitea locotenentii "la diferite societati comerciale din tara ca fiind reprezentantii unor societati de transport si, folosind documente false de inregistrare fiscala, autovehicule cu numar fals de inmatriculare, cat si acte de identitate false ale conducatorilor auto si ale delegatului, incarcau diferite marfuri, pe care nu le mai transportau la destinatie, comercializandu-le ulterior sub pretul pietei", au precizat anchetatorii.

In 9 noiembrie, suspectii s-au prezentat la o societate comerciala din municipiul Galati, de unde au incarcat 19.800 litri ulei comestibil imbuteliat, in valoare de 117.849 lei, marfa pe care au vrut sa o vanda in Cluj, contra sumei de 70.000 lei.

Ovidiu Vancea a fost retinut in flagrant, impreuna cu alti 5 complici, in momentul in care voiau sa vanda uleiul furat. Autovehiculul de transport a fost confiscat, impreuna cu suma de 35.000 de lei oferita de catre cumparator. Ulterior au mai fost retinuti alti patru complici, care sunt cercetati in stare de arest.

Politistii au efectuat 10 perchezitii domiciliare pentru a aduna probe impotriva gruparii lui Balibacea. Dupa retinerea celor 6, anchetatorii i-au prins si pe ceilalti 4 complici, care au fost si ei arestati pe 29 de zile.

Comentarii Facebook