Balibacea a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare


Cunoscutul interlop din Turda, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru ca a "tepuit" mai multe societati comerciale.

Vancea, impreuna cu mai multi complici, au inselat mai multe depozite de constructii din tara, de unde au cumparat marfa cu TIR -ul  folosind acte false si nu au mai platit.

Tribunalul Cluj i-a mai condamnat pe: Cristea Adrian Ioan si Scurtu Gheorghe Anton, la 8 ani de inchisoare, Sbarcea Gheorghe, 7 ani de inchisoare, Pusa Liviu Florin, 6 ani de inchisoare, Sandru Vasile Daniel, 5 ani de inchisoare, Felecan Andrei Petru si Oprea Cozmin Aurelian, la cate 4 ani de inchisoare. Condamnari cu suspendare au primit: Mitrean Alexandru, Moldovan Ion, Cupar Mircea, cate 3 ani de inchisoare, si Lamurean Ioan, 1 an de inchisoare, se arata intr-un comunicat al Tribunalului Cluj.

Decizia poate fi atacat cu apel.

Anchetatorii au declarat ca oamenii lui Ovidiu Vancea se prezentau la depozitele de materiale de constructii cu acte false si negociau un pret, dupa care se angajau ca vor plati marfa peste cateva zile. Acest lucru nu se mai intampla si materialele erau vandute la negru pe santiere, iar mai apoi membrii gruparii se faceau nevazuti.

Asa au fost inselati multi patroni de depozite din intreaga Transilvanie, iar multi dintre ei se temeau sa depuna reclamatie cand aflau ca in spatele intregii afaceri se afla temutul cap al lumii interlope din Turda, Balibacea

Ovidiu Vancea are un trecut intunecat. Pana acum sapte ani, numele lui era cunoscut in lumea infractorilor, dar dupa acea data a ajuns pe prima pagina a tuturor publicatiilor din Romania.

Balibacea a fost acuzat ca in seara zilei de 28 decembrie 2003 a ordonat un atac de tip mafiot asupra lui Gheorghe Otvos, zis Gagarin, liderul unei alte bande de infractori. Un necunoscut a aruncat o grenada in pizzeria Pharaon din Turda, unde se afla Gagarin si oamenii lui, care au fost raniti.

Dupa un proces care a durat mai multi ani, Balibacea a fost achitat in 2010.

Numele lui a fost legat intre timp si de spargerea care a fost data in 2009 la apartamentul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Bunurile furate au fost gasite in casa lui Ovidiu Vancea, care este cercetat si pentru acea fapta.

 

Balibacea, cel mai temut infractor din Cluj, ii acuza pe procurorii de la Curtea de Apel: "M-au tinut fara mancare si in picioare ore in sir"

Comentarii Facebook