Băiatul cu zece la BAC de la Racoviță e pragmatic: Voi lucra pe timpul facultății - FOTO

 

Alex Sfîrlea, singurul băiat din Cluj care a luat zece la BAC, s-a înscris deja la două facultăți de informatică, de la UBB Cluj și UTCN Cluj.

 

Alex a spus că ar prefera să urmeze studiile facultății de Matematică Informatică de la UTCN. ”Acolo se face mai multă practică și aș avea două specializări și pe partea soft și pe cea de hardware. Oricum, prioritar pentru mine este munca la Clusterul IT. M-am și dus acolo deja și pot să vă spun că este un mediu de lucru ca și la campusul Google”, a spus Alex Sfîrlea.

 

El va pune accent și pe facultate, dar speră să fie înțeles de profesori. ”Vreau să lucrez serios pentru a căpăta cât mai multă experiență. Am o mare pasiune pentru informatică și vreau să învăț cât mai mult de asta mă voi duce și la Clusterul IT. Oricum acolo programul este flexibil și poti munci o oră sau mai multe, și apoi să îmi văd de studii”, a mai spus Alex.

 

Tânărul absolvent de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” va lucra în România, unde salariul unui începător în IT este de minim 300 de euro. ”După  ani de experiență poți câștiga mii de euro. Poți ajunge la 10.000 de euro, depinde ce faci. Oricum eu visez să îmi fondez o firmă, de ce nu un ”Măr verde de Cluj”, a spus Alex Sfîrlea.

 

O absolventă cu zece la BAC de la Șincai a creat două bloguri cu 40.000 de cititori

Comentarii Facebook