O absolventă cu zece la BAC de la Șincai a creat două bloguri cu 40.000 de cititori

 

O absolventă de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca a luat zece la BAC și acum vrea să urmeze Facultatea de Jurnalistică. 

 

Patricia Luiza Blaj și-a descoperit pasiunea pentru scris în momentul în care a pus pe ”picioare” două bloguri de modă și călătorii

 

Am intrat din greșeală pe o platformă de microblogging, aveam mult timp liber, și am postat poze axate pe călătoriile din Asia și Japonia. Pe acea platformă se crează blogurile, iar cititorii au început să mă întrebe de unde mă îmbrac, în momentul în care puneam fotografii în care apăream și eu. Așa am mai creat un blog de fashion”, a povestit Patricia, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Primul blog se numește I left my heart in Tokyo, iar al doilea Wings for Liberty.

 

Patricia a reușit să adune 40.000 de cititori abonați din toată lumea. Acum ea ar vrea să se dezvolte pe piața din România. ”Vreau să îmi dezvolt afacerea pe România. Intenționez să mă dezvolt în tara noastră pe același domeniu. Aș vrea să fac un blog de modă și să am utilizatori din România. Acum, majoritatea sunt din străinătate”, a mai spus tânăra. 

 

Ea a reușit să adune și bani de pe urma muncii ei. ”Mi-am dat seama demult că îmi place scrisul, moda și fotografia. Totul a început în joacă, ca pe o metodă de a-mi petrec timpul liber. Ambele bloguri sunt profitabile. Lucrez și în regim barter, dar fac cam 200 de euro pe lună din blog și câștigul crește”, a spus ea.

 

Ea a locuit în Japonia și vorbește limba la un nivel mediu. În zece ani visează că va pleca din țară și se va stabili într-o țară din Asia. 

 

Patricia s-a înscris la Facultatea de Jurnalistică și vrea să își dezvolte blogurile. 

 

Visul ei este să lucreze la revista Vogue și să scrie articole de modă, cu toate că recunoaște că recent calitatea articolelor din revistă a scăzut. 

Comentarii Facebook