Băcenii sunt sătui de trafic: „I-aș invita pe stimații edili să stea solidar cu băcenii în trafic”


Oamenii din comuna Baciu care muncesc în municipiul Cluj-Napoca s-au săturat până peste cap de traficul infernal cu care trebuie să se confrunte în fiecare dimineață pentru a ajunge la muncă. Aceștia îi invită atât pe primarul din Baciu,  Balázs János,  cât și pe primarul Clujului, Emil Boc, să stea alături de ei în trafic pentru a vedea cum e.

Băcenii susțin că soluții au existat, mai ales în timpul restricțiilor

Nu ați avut timp cât timp a fost restricționată circulația de la o anumită oră? Ar trebui să vă scoată lumea din birouri și să vă spânzure de podul acela”, susține un locuitor al comunei, referindu-se la podul pe care primăria întârzie să-l facă.

Bine că ne-au ținut în case, dar nu au reușit să facă acel pod. În străinătate se lucrează noaptea exact din cauza asta, să nu fie așa aglomerație! E de toată rușinea ce se întâmplă”, este părerea unei alte persoane.

De asemenea, oamenii sunt conștienți că e vorba de nepăsare, nicidecum de neștiință, acest lucru fiind mai grav. Pentru a ajunge din comuna Baciu în Cluj-Napoca aceea e singura cale, deci oamenii sunt conștienți că și primarii au simțit pe pielea lor, cel puțin o dată, cum e să stai în trafic.

La opt am plecat de pe Galaxiei și de 10 minute stau în semafoarele de pe Horea! Să îl strig pe Boc?”, întreabă cineva, iar răspunsul primit a fost: „N-ai de ce.. Boc e surd. Nu aude din cauza celor care-l aplaudă.

Cine e, de fapt, vinovat?

Cetățenilor le e greu să dea vina pe cineva, fiind trimiși dintr-o parte în alta, de la Primăria Baciu, la cea din Cluj-Napoca și înapoi. Deci, cine e , de fapt, vinovat pentru traficul infernal căruia sunt supuși zilnic oamenii care muncesc în Cluj?

Primăria Baciu aruncă vina pe Primăria Cluj Napoca și apoi amândouă pe cei de la Drumuri Naționale. Că așa-i la noi, nimeni nu răspunde pentru deranjul și disconfortul creat”, a scris un alt băcean.

Cât a ținut asa-zisa pandemie, de ce nu au lucrat la pod? De ce Primăria Baciu nu a făcut presiuni în acest sens? Sau noaptea. Cei de la întreținere tramvaie exclusiv noaptea lucrează. De ce a permis primăria aglomerarea de blocuri și o singură alee de acces? Nesimțire și nepăsare față de contribuabil este răspunsul.


Comentarii Facebook