BACALAUREAT 2022: Vineri, 1 iulie, se afișează rezultatele finale după contestații


Absolvenții clasei a XII-a vor afla vineri, 1 iulie, rezultatele finale după contestații la examenul de Bacalaureat. 

Rezultatele ffinale de la examenul de Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate vineri, 1 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, 27 iunie, că rata de promovare după publicarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat a fost de 73,3% promoție curentă și promoții anterioare, cea mai bună din ultimii zece ani. 

Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211. Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Citește și: BACALAUREAT 2022: Clujul, pe primul loc la bac, cu cea mai mare rată de promovare

Județul Cluj a înregistrat cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat în 2022. 85,1% dintre candidați au promovat examenul maturității. În județul cluj există 8 absolvenți cu media 10 la examenul de Bacalaureat. 

Citește și: BACALAUREAT CLUJ 2022: Opt elevi au avut media 10 la Bac în județul Cluj. Trei elevi sunt de la Liceul Teoretic „Avram Iancu”


Comentarii Facebook