BAC 2022 Cluj, sesiunea de toamnă. Un candidat, eliminat pentru tentativă de fraudă la proba de Limba și literatura română


Un singur candidat din județul Cluj a fost eliminat astăzi de la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022. 432 de candidați au fost prezenți astăzi, 16 august, la susținerea probei pentru disciplina Limba și literatura română. 

Un număr de 56 candidați au absentat, iar, pentru tentativă de fraudă, în județul Cluj, a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Menționăm faptul că pentru 313 candidați, înscriși la această sesiune a examenului național de Bacalaureat, nota obținută la proba E.a), disciplina Limba și literatura română, este recunoscută din sesiunile anterioare, anunță IȘJ Cluj.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate, astăzi, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2022, se vor desfășura conform calendarului aprobat:

  • Miercuri, 17 august 2022, proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c);
  • Joi,18 august 2022, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării – proba E.d);
  • Vineri, 19 august 2022, proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

În perioada 22-29 august 2022 se vor desfășura probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulație internațională, precum și evaluarea competențelor digitale. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august 2022 (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen, sens în care candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (perioada 1-2 septembrie 2022), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2022. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă scrisă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului național de Bacalaureat este cel puțin 6 (șase).

Comentarii Facebook