Duminica 24 Septembrie

Avertizare RO-Alert în Cluj! Se anunță averse torențiale, descărcări electrice, vijelie și grindină


Autorităţile din Cluj au transmis în urmă cu puține momente, un mesaj RO-Alert. Se așteaptă averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp. ISU Cluj le recomandă clujenilor să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire.

În contextul avertizării COD PORTOCALIU de fenomene meteo extreme, în intervalul orar 16.30 până la 17.20, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert către terminale de telefonie mobilă de pe raza localităților Cluj-Napoca, Baciu, Gilău, Florești, Chinteni, Gârbău, Sânpaul și Vultureni.

Fenomenele meteorologice preconizate sunt frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Până în acest moment nu au fost înregistrate solicitări pentru intervenția forțelor specializate ca urmare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar la nivelul Centrului Operațional este monitorizată în permanență situația din teren”, transmite ISU Cluj.

Update

De asemenea, s-a emis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru COD PORTOCALIU pentru aceleași fenomene meteo pentru localitățile Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Feleacu, Moldovenești, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Băișoara, Petreștii de Jos, Rișca, Ciurila, Tureni și Valea Ierii, valabil pana la ora 17.30.

mesaj.jpeg

Comentarii Facebook