Duminica 9 August

Avertismente de ploi și vijelii în mai multe județe! Clujul este afectat


Meteorologii de la ANM o serie de avertismente de tip cod galben și portocaliu de ploi torențiale în mai multe județe din țară, printre care și Clujul.

Iată ce transmit meteorologii:

COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h și vijelii.

Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Comentarii Facebook