Avertisment al sindicalistilor: Romania poate pierde un miliard de euro in 2012 din cauza prostului management


Liderul Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a avertizat de la Cluj ca Romania poate pierde un miliard de euro pentru ca institutiile statului sunt prost gestionate.

"Datorita faptului ca nu am cheltuit fondurile financiare, ca s-au blocat o serie de licitatii si de procese de contractare de fonduri, datorita proastei gestiuni a banilor si prostului management din institutiile publice, Romania risca in primul trimestru al anul 2012, sa fie anuntata ca ii vor fi taiate din alocatiile europene cel putin un miliard de euro. Este posibil ca cifra sa fie si mai mare, pentru ca CE nu isi poate permite sa tina blocate, la nesfarsit, resurse", a declarat Dumitru Costin.

Liderul BNS sustine ca actuala Putere ar putea sa incerce sa scape de raspunderea faptului ca Romania pierde banii europeni si sa dea vina pe functionarii autoritatile de management care gestioneaza fondurile europene pe resurse umane.

"Auditul va fi realizat de Banca Mondiala intr-un contract platit de Guvernul Romaniei iar guvernantii nostri vor gasi tapii ispasitori, functionarii din autoritatile de management care ar fi niste incapabili, si nu ei", a mai spus Costin.

Liderul BNS a lansat de la Cluj un avertisment, spunand ca CE a auditat aceste autoritati de management, care sunt validate si de incredere.

Comentarii Facebook