Avertisment! Epidemie de gripă în februarie



Gripa a făcut mii de victime peste ocean iar acum, spun specialiştii, se îndreaptă către Europa, iar în câteva săptămâni va ajunge şi în România.

Specialiştii de la Institutul Cantacuzinu din Capitală avertizează că în luna februarie valul de gripă ce a făcut ravagii în SUA şi Franţa, va ajunge şi în România.

"A început în Franţa, a început în Olanda, sunt semne şi în Rusia. Ne aşteptăm ca peste două, trei săptămâni să crească numărul de detecţii de virusuri gripale şi numărul de îmbolnăviri", a declarat dr. Viorel Alexandrescu, seful Centrului National de Referinta pentru Gripa, potrivit sfatulparintilor.ro.

Producţia de vaccinuri a fost sistată anul trecut, dar Ministerul Sănătăţii a alocat bani pentru repornirea acesteia.

În SUA, potrivit ultimului bilanţ efectuat, nu mai puţin de 18 copii au murit şi peste 2.200 de persoane au fost spitalizate în urma valului de gripă.

Cum poti preveni aparitia si raspandirea gripei?

Spălatul pe mâini cât mai des şi cât mai bine făcut poate prevenii contactarea virusului, pentru că acesta se trasmite prin particule mici de aerosoli, derivate din secreţiile respiratorii, generate în timpul strănutului, tuşitului şi chiar vorbitului. Este recomandat, pe cât posibil, să evitaţi contactul cu persoanele bolnave şi să consumaţi cât mia multe alimente bogate în vitamina C şi Zinc, dar în acelaşi timp să vă hidrataţi cu lichide calde care duc viruşii din zona gâtului în stomac, unde sunt distruşi de sucul gastric.



Comentarii Facebook