Avem tineri de valoare! O tânără care a învins Poliția Română a depus la Cluj jurământul pentru a deveni polițistă - FOTO


Anamaria Buș, din județul Alba, a fost exmatriculată de la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, din cauza unei boli la plămâni, dar a câștigat în instanță dreptul a deveni polițistă. Ea a fost extrem de dornică să îmbrace uniforma și nu s-a lăsat. 

Anamaria a fost exmatriculată în 2019, pe baza unui aviz al comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj, care a spus că nu este aptă medical pentru a continua cursurile. Ea a intrat la școală în 2018, iar după un an s-a îmbolnăvit. 

Medicii nu au ținut cont că boala se poate vindeca, ceea ce s-a întâmplat, după ce tânăra a stat internată la un spital din Aiud.

Cei de la Școala de Agenți de Poliție nu au vrut să o reprimească la cursuri în 2020, deși a fost declarată complet vindecată și i-a dat în judecată. 

Sub acest aspect, instanța reține că, în contextul în care boala *** este vindecabilă în proporție de 100%, măsura încetării definitive a calității de elev este nejustificată atât medical, cât și educațional, în paragraful nr. 1 ctg. I din Anexa nr. 1 la Ordinul M.A.I. nr. 107/2014 nefiind prevăzut niciun remediu din prisma reintegrării școlare în caz de vindecare. În acest sens, instanța reține că este inuman să exmatriculezi un elev la debutul unei boli vindecabile fără să îi dai ocazia să revină în sistemul educațional atunci când acesta se vindecă”, se arată în sentința prin care tânăra a fost reîncadrată ca elev la Școala de Agenți de Poliție din Cluj Napoca, conform Foaia Transilvană.

Încetarea calității de elev reprezintă o măsură disproporționată și excesivă care încalcă dreptul reclamantei prevăzut de art. 2 al Protocolului 1, drept dobândit prin promovarea examenului de admitere, mai ales prin raportare la împrejurarea că reclamanta arată că s-a vindecat, într-un interval relativ scurt de timp”, mai spun judecătorii.

Tribunalul Alba a mai ordonat ca Anamaria Buș să fie reîncadrată la școala de agenți de poliție. ”Va dispune reîncadrarea reclamantei în calitatea de elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj – Napoca în vederea reluării studiilor doar în situația în care, urmare a reverificării situației medicale a acesteia, se constată îndeplinirea baremului medical de către reclamantă. Reverificarea situației medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Școlii de Agenți de Poliție, iar reîncadrarea reclamantei, în situația în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoției pentru care s-a organizat respectivul concurs”, se arată în sentința definitivă a Tribunalului Alba.

Anamaria a depus zilele trecute jurământul și a devenit agent de poliție. ”Majoritatea obstacolelor se topesc atunci când ne hotărâm să trecem cu îndrăzneală peste ele”, a scris tânăra.

Comentarii Facebook