Avantajele unui ceas smartwatch (P)


De câțiva ani, ceasurile inteligente s-au impus pe piață, având în vedere că răspund nevoilor oamenilor care doresc sau au nevoie să aibă instrumente tehnologice la îndemână în orice moment, cu un confort total. S-au făcut multe progrese încă de la începutul secolului al XIX-lea, când au apărut ceasurile de mână, trecând printr-o lungă evoluție spre analogic și astăzi este posibil să aveți chiar și un mini-computer pe încheietura mâinii.

Există o mare varietate de ceasuri de tip smartwatch din care să alegeți, ținând cont de funcțiile pe care le oferă, care pot varia de la GPS, music player, acces direct la telefonul mobil, trimiterea de e-mailuri sau mesaje text, pe lângă faptul că au aliați pentru a executa mai bine sarcini de rutină sportivă sau tot felul de exerciții. Ele pot fi, de asemenea, un mare sprijin pentru îngrijirea sănătății.

Este important să îi cunoaștem toate avantajele unui ceas smartwatch, precum și funcțiile pe care le are și toate avantajele care pot fi obținute din diferitele modele de ceasuri inteligente, înainte de achiziționarea celui potrivit.

Avantaje și beneficii ale unui ceas smartwatch:

1. O mai bună gestionare a timpului: pentru cei care au dificultăți în citirea ceasurilor analogice, un avantaj al utilizării celor inteligente este că modul în care este afișat timpul poate fi schimbat și, dacă aveți probleme vizuale, există opțiunea de a mări numerele pentru a le vedea fără dificultate.

Au și alte funcții, cum ar fi setarea eficientă a unei alarme și setarea temporizatorului pentru a măsura o anumită activitate. Pe de altă parte, ele pot funcționa ca o agendă care te ajută să nu uiți nimic.

2. Te țin la curent cu știrile: când aveți un ceas inteligent, sunteți bine informați tot timpul, fără a fi nevoie să citiți ziarul sau să verificați rețelele de socializare de pe telefon, adică nu este necesar să scoateți telefonul din buzunar sau din geantă. Notificările de pe rețelele de socializare și site-urile de știri pot fi primite fără probleme pe acest dispozitiv de mână, atâta timp cât este configurat pentru a face acest lucru.

3. Comunicare permanentă: ceasurile inteligente sunt, de asemenea, cei mai buni prieteni ai celor care trebuie să fie în comunicare permanentă. Dacă este combinat cu un SIM sau prin Wifi, puteți răspunde sau efectua apeluri hands-free, trimite mesaje SMS și prin intermediul rețelelor sociale, puteți chiar să trimiteți mesaje vocale prin WhatsApp.

4. Alimentează funcțiile telefonului mobil: fiecare dintre modelele de ceasuri inteligente are opțiunea de a se conecta la telefonul mobil, atât pentru sistemele Android, cât și pentru cele iOS. Puteți alege ceasul din aceeași marcă de mobil sau opta pentru alte mărci compatibile, deoarece sunt disponibile mai multe modele cu acces universal. Ceasurile inteligente facilitează gestionarea diferitelor aplicații ale telefonului de la încheietura mâinii.

Funcționează ca un fel de telecomandă în cazul, de exemplu, al activării camerei mobile, care vă permite să poziționați la timp, fără stres. Aplicațiile evaluează, de asemenea, datele pe care dispozitivul mobil le colectează.

5. Localizator de telefoane mobile: cu toții am simțit vreodată acel moment de angoasă de a pierde telefonul. Unele dintre ceasurile inteligente au aplicații care activează un fel de alertă sau bip pentru a detecta locația dispozitivului, punând capăt stresului de a nu ști unde se află.

6. Economie de energie: utilizarea ceasului în locul mobilului oferă avantajul de a prelungi durata bateriei telefonului, care, în general, durează puțin și este unul dintre punctele slabe ale acestor terminale.

7. Instrument pentru sportivi și pentru exerciții: aceste ceasuri sunt perfecte pentru practicarea sportului sau exercițiilor fizice, deoarece multe aplicații măsoară, de exemplu, timpul activ, precum și distanța parcursă în curse sau plimbări. Printre funcțiile sale se numără alertarea când nivelul de performanță scade.

Este un bun asistent în orice activitate sportivă sau program de exerciții. Colectează date, furnizaează rapoarte și vă motivează să atingeți obiective stabilite. Există aplicații speciale pentru aproape orice activitate sportivă.

8. Aliat pentru sănătate: aceste ceasuri pot fi integrate cu programele de slăbire, care includ totalul de calorii. De asemenea, pot monitoriza factori care afectează sănătatea, cum ar fi tensiunea arterială, ritmul cardiac sau pot face studii despre timpul în care dormi și calitatea somnului, precum și pot măsura nivelul colesterolului.

9. Oferă stil: nu numai că sunt utile, ceasurile inteligente sunt atât de solicitate încât există multe modele foarte atractive și plăcute din punct de vedere estetic pe piață, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Există multe alternative din care puteți alege, în special pentru femeile care caută un aspect specific, elegant, avangardist sau sportiv. Unele modele au curele sau carcase diferite interschimbabile, precum și o mare varietate de dimensiuni sau culori. 

10. Conexiunea cu mașina: ceasurile inteligente nu numai că se conectează cu telefoanele mobile, industria automobilelor leagă și multe dintre funcțiile mașinilor cu tehnologia inteligentă care poate fi utilizată cu aceste ceasuri.

Există asistenți precum Siri, Google Now, Carplay, Android Auto și BMW Remote care controlează funcțiile vehiculului de la încheietura mâinii cu aceste ceasuri. Ford și Nissan au alternative pentru a deschide mașina pentru cei care au lăsat cheia acasă cu acest dispozitiv. Cu Mutil Copilot sau Audi Fit Driver de la Samsung este posibil să detectăm dacă ritmul cardiac crește sau dacă șoferul adoarme.

11. Case controlate din brățară: tendința de a crea case inteligente are, de asemenea, un mare aliat în ceasurile inteligente. Deschiderea casei fără cheie cu 

ceasul, monitorizarea casei pentru a preveni furtul sau monitorizarea bebelușului cu aplicații webcam, sunt câteva dintre activitățile care pot fi gestionate din ceasul inteligent.

12. Plătiți ușor și sigur: ceasurile inteligente pot fi, de asemenea, utilizate pentru a efectua plăți direct, ușor și sigur, prin tehnologia Near Field Communication (NFC) sau prin Field Communication.

Este un mod foarte confortabil și sigur care poate fi folosit chiar dacă nu aveți smartphone-ul sau unul dintre carduri la îndemână. Având în vedere că ceasul este greu de pierdut, este un articol foarte sigur.

Comentarii Facebook