Autostrada Deva - Orăştie filmată de la înălțime! Totul ar trebui terminat până în decembrie 2013 - VIDEO

 

Autostrada Deva - Orăștie este un nou proiect care nu este terminat la timp. Drumul trebuia dat în folosință în februarie 2013, dar totul s-a amânat cu circa 10 luni. 

 

La finele anului 2012, s-a lucrat intens pentru finalizarea măcar a unei jumătăţi din tronsonul de autostradă de 32,5 kilometri, care ar trebui să scape oraşele Deva, Simeria şi Orăştie de o bună parte a traficului actual de pe DN 7. 

 

Prefectul județului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, a declarat la începutul lunii aprilie că lotul Simeria - Orăştie nu va fi gata la data 10 mai, conform promisiunilor constructorilor. ”Pe şantier se lucrează intens, însă există două puncte care necesită lucrări suplimentare, fapt care e posibil să determine întârzierea inaugurării acestui sector din tronsonul de autostradă. O problemă se referă la subtraversarea din dreptul localităţii Turdaş, care creează probleme constructorului. A fost identificată soluţia tehnică potrivită, dar precipitaţiile din ultima vreme vor duce la o durată de execuţie mai lungă decât cea prevăzută iniţial. O a doua problemă o constituie instabilitatea solului din apropierea malului Mureşului. Aici au fost executate lucrări de stabilizare a terasamentului dar, potrivit specialiştilor, în această zonă va fi necesară realizarea unei construcţii specifice care să consolideze atât malul cât şi solul. Cred că termenul de 10 mai pentru inaugurarea sectorului de autostradă este nerealizabil, însă am încă motive să sper că, începând din această primăvară, se va putea circula pe autostradă de la Şoimuş până la Geoagiu”, a spus prefectul, conform evz.ro. 

 

Autostrada dintre Deva şi Orăştie a fost trasată pe hârtie încă din 2002, din timpul guvernării Năstase, dar ”i-a luat fața” Autostrada Transilvania, un proiect în care erau mult mai multe interese economice și politice. Uniunea Europeană a precizat de-a lungul timpului că prioritar ar trebui să fie Coridorul lV pan-european (Arad - Sibiu - Bucureşti - Constanţa).

 

Licitația s-a lansat în în 2005 - 2007, dar numai din aprilie 2011 s-a intrat ”în pâine”. Autostrada dintre Deva și Orăștie, de 32,5 kilometri, trebuia să fie gata la 15 februarie 2013. 

 

Nimeni nu știe exact când se va termina și acest proiect. 

 

Imaginile au fost filmate de inter-fly.ro.




Comentarii Facebook