Autoritățile clujene nu sunt in stare să asfalteze 2.5 km de drum. Semnează petiția pentru asfaltarea drumului spre pârtia Buscat!

 

Semneaza petitia pentru asfaltarea drumului spre partia Buscat AICI

 

Judetul Cluj are cateva partii unde iubitorii sporturilor de iarna pot schia sau sa se dea cu snowboard-ul si doar doua partii in care poti schia si in luna martie: Baisoara si Buscat.

 

Desi potentialul turistic ar fi unul urias pentru judet, autoritatile nu misca un deget pentru a asfalta 2.5 km atata cat sunt de la drumul judetean pana la partia Buscat.

 

Astfel, trebuie sa parcurgi 2.5 km de drum care practic nu exista pe nicio harta, unde noroiul este cuvantul de ordine, pentru a ajunge la o investitie care cuprinde trei partii- albastra, rosie si neagra-, acoperind astfel, nivelul oricarui schior, indiferent ca este incepator sau experimentat.

 

Partia Buscat este situata la o distanta de mai putin de 60 de km de Cluj-Napoca. Pana in Muntele Baisorii drumul este bun, chiar daca nu este senzational. Cei 2.5 km intre Muntele Baisorii si Buscat sunt, insa, cosmarul soferilor. Pentru ca turistii sa poata ajunge la partie, administratorii de Buscat amenajeaza inainte de week-end drumul prin mijloce proprii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Administratorii partiei au inceput sa adune semnaturi pentru a convinge autoritatile ca ar trebui sa asfalteze aceasta portiune de drum, pentru ca turistii sa poata ajunge fara probleme la partie. Daca esti de acord cu demersul lor, semneaza si tu petitia AICI.

 

Petitia on-line a fost semnata deja de peste 600 de persoane, dar administratorii partiei aduna si semnaturi pe hartie pentru ca drumul sa fie facut cat mai rapid, ca macar iarna viitoare sa fie in stare buna.

 

Odata ajuns la partie, insa, nu mai ai probleme, exista un Bistro cu mancare ieftina si proaspata, cabana unde sa te cazezi la baza partiei, telescaun, babylift, partii bine intretinute dotate cu tunuri de zapada si pe care se intra cu ratracul in fiecare dimineata, personal care te ajuta sa urci si sa cobori de pe telescaun, concursuri pe partie si DJ care intretin atmosfera. 

 

 

 

 

Ultimul party a avut loc week-end-ul trecut: Buscat Winter fest. Cei prezenti au avut parte de o petrecere în aer liber, concursuri de săniuș, ski și snowboard, distracție, premii si multă zăpadă, desi era deja 15 martie. 

 

 

 

 

Amatorii de senzatii tari au avut parte de un concurs de freestyle, intr-un parc cu  2 elemente de rail și 2 jump-uri pentru rideri medii și avansati, dar și pentru nou veniți. Fiecare rider a avut 2 manșe, iar cea mai bună coborâre a fost cea care a decis castigatorul. 

 

 

Toate cele trei partii sunt inca deschise si sunt in stare foarte buna, iar administratorii spera sa mai prinda cel putin doua week-end-uri de zapada. 

 

 

 

 

Comentarii Facebook