Autobuzele sunt blocate aproape zilnic pe Emil Racoviță. Poliția îl caută acum pe șoferul din imagine - FOTO

 

UPDATE

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”, faptă prevăzută de Codul penal.

 

În fapt, la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, două autoturisme au îngreunat/împiedicat circulația mijloacelor de transport în comun prin staționări neregulamentare pe strada Emil Racoviță, din Cluj-Napoca.

 

În cauză se efectuează verificări pentru identificarea conducătorilor auto și luarea măsurilor legale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.

 

Poliţiştii iau măsuri ferme pentru responsabilizarea conducătorilor auto şi pentru a preveni îngreunarea sau blocarea traficului prin nerespectarea unor reguli simple de circulaţie.

 

Respectaţi regulile de circulaţie, precum şi pe ceilalţi participanţi la trafic!”, este mesajul Poliției Cluj.

----------------------------- 

Fotografiile postate de Știri de Cluj în cursul zilei de marți, 22 noiembrie, cu un bolid care bloca traficul autobuzelor pe strada Emil Racoviță a stârnit reacții.

 

Cred că vorbesc în numele tuturor locuitorilor cartierului Gruia şi a angajaţilor din parcul industrial TETAROM 1, când vă spun că ne-am săturat de restaurantul Samsara FoodHouse şi de clienţi lor tâmpiţi care parchează aiurea blocând trecerea autobuzelor. Datorită clienţilor de la Samsara care parchează la intrarea în strada Emil Racoviţă, sens unic dinspre centru spre spre Gruia, autobuzele de pe liniile 37, 38 nu pot vira şi să intre pe strada. Maşini parcate pe trecerea de pietoni, parcate în colţ de stradă, iar autobuzele nu pot să urce spre Gruia. Pe lângă faptul că orarul linilor 37, 38 este foarte aiurea în sensul că la orele de vârf se circulă pe linia 37 din 40 în 40 de minute, aceşti tâmpiţi care blocează strada, fac ca autobuzele să aibă întârzieri mari. Şi nu este un caz izolat, zilnic cel puţin un autobuz se blocează. Şoferii autobuzelor nu pot face alceva decât să claxoneze şi să aştepte ca tâmpitul să vină să îşi mişte ”căruţa”. În unele cazuri se blochează înclusiv intrarea spre strada Drăgălina efectând şi circulaţia spre cartierul Grigorescu. 

 

Am dori ca Primăria împreună cu Poliţia Rutieră să colaboreze cu CTP Cluj pentru a se găsi soluţii pentru rezolvarea problemei. Una din soluţii ar fi de a pune stâlpişori şi de a delimita clar zona de trecere a autobuzelor de zona de parcare. Sau amendarea restaurantului Samsara pentru nerespectarea legi de a avea suficiente locuri de parcare”, ne-a relatat un locatar al străzii.

 

Poliția Rutieră îl caută acum pe șoferul care a parcat pentru a fi tras la răspundere. Pe numele lui va fi întocmit un dosar penal. 

Comentarii Facebook