Au venit și testele pentru medicii din Huedin expuși infecției cu coronavirus


Medicii epidemiologi au prelevat 11 probe de la medici, asistente și infirmiere de la Spitalul din Huedin, după ce o femeie de circa 70 de ani a fost depistată cu coronavirus. 

Conform unor surse, opt teste au ieșit negative, iar alte trei sunt în lucru. Cei 11 sunt în izolare, în continuare, pentru că ar trebui să fie retestați, pentru siguranță. 

Toată nebunia de la Spitalul din Huedin a pornit vineri, 20 martie, de la un caz trimis de la UPU Cluj, care după 24 de ore prezenta deja suspiciuni de coronavirus. 

Sâmbătă, medicii de la Huedin au observat că starea pacientei începe să se înrăutățească, aceștia suspectând că ar putea fi infectata cu coronavirus. Din acest motiv, au trimis-o de urgență la Cluj-Napoca, unde a fost testată. În urma testării, suspiciunile medicilor de la Spitalul din Huedin s-au adeverit, duminică, când pacienta a fost confirmata pozitiv de COVID-19.

O echipă din cadrul DSP Cluj a venit, luni, pentru a investiga situația de la Huedin, iar în urma verificărilor, aceștia au stabilit că 11 persoane au fost în contact direct cu pacienta infectată, o femeie de circa 70 de ani, dintre care medici, infirmieri și asistenți.

Cele 11 persoane au rămas în carantină în spital, de duminică, de când s-au aflat că femeia de 70 de ani a fost declarată pozitiv.

Aceasta are o boală cronică pulmonara.

Comentarii Facebook