Au fost vandalizate mai multe morminte ale unor soldați ruși dintr-un cimitir din România. Literele Z și V au fost inscripționate pe acestea


Polițiștii din Iași au deschis un dosar penal după ce mormintele unor soldați ruși dintr-un cimitir din localitatea Moțca, județul Iași, au fost vandalizate, cineva inscripționându-le cu literele Z și V

Ancheta polițiștilor a fost declanșată după ce mai multe persoane necunoscute au scris cunoscutele litere Z și V cu vopsea pe mormintele soldaților ruși căzuți în cele două războaie mondiale. Cele două litere Z, respectiv V, se regăsesc şi pe tancurile cu care armata rusă a intrat în Ucraina.

Citește și: Ce înseamnă literele şi marcajele de pe tancurile ruseşti care au invadat Ucraina

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe pietrele funerare dintr-un ansamblu funerar, situat în comuna Moţca, au fost efectuate inscripţii cu vopsea. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea autorului, stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a afirmat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, scrie News.ro.

Rusia pierde tot mai mulți soldați 

Komsomolskaya Pravda, un tabloid pro-Kremlin din Rusia, a publicat luni seara un articol în care informa că 9.861 de soldați ruși au murit în Ucraina și 16.153 au fost răniți, potrivit cifrelor Ministerului rus al Apărării. La scurt timp după publicarea articolului, acesta a fost actualizat, iar cifrele au dispărut de pe site. 

Captura foto a materialului inițial a fost publicată pe Twitter de Christo Grozev, un jurnalist bulgar de investigații, anchetator pe Rusia al grupului olandez Bellingcat, specializat în verificarea faptelor și informații de securitate open-source, conform Observator.ro.


Comentarii Facebook