Au fost prinși tinerii care au declanșat incendiul de la Iulius Mall Cluj


La data de 13 decembrie a.c., față de doi minori de 16 și 17 ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 

Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști a reieșit că, la data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18:00, cei doi s-ar fi deplasat în parcarea supraterană a unui complex comercial, iar în depozitul exterior al unei societăți comerciale din complex, ar fi aruncat mai multe obiecte pirotehnice activate cu flacără, fapt ce a condus la incendierea și ulterior distrugerea mai multor bunuri depozitate în acel spațiu.

Au fost demarate investigații în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc incidentul, fiind astfel identificați cei doi tineri.

În baza probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii Facebook