Atenționare ANM: Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate în Cluj


Meteorologii anunță că vremea se strică, începând de astăzi, în cea mai mare parte a țării. Specialiștii ANM au emis două avertizări meteo, cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate, valabile până miercuri. Unele localități din județul Cluj se află sub cod portocaliu, în timp ce majoritatea se află sub cod galben de instabilitate atmosferică. 

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil începând de luni, de la ora 16.00, până miercuri, la ora 10:00. În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină, scrie Antena 3.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil începând de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 10:00. La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru zonele peste 1800m privind fenomene meteo preconizate COD PORTOCALIU, în intervalul 08.08.2022, ora 16:00 până în 10.08.2022, ora 10.00. Astfel, a fost transmisă avertizarea către terminalele mobile de pe raza comunelor Poieni, Călățele, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Riscă și Beliș.”, anunță ISU Cluj.


Comentarii Facebook