ATENȚIE!Numărul amenzilor aplicate celor care nu respectă restricțiile de circulație aproape s-a dublat peste noapte


România se află în stare de urgență, motiv pentru care autoritățile au impous o serie de măsuri ți restricții pe care cetățenii sunt obligați să le respecte. Totuși, numărul amenzilor aplicate de polițiști pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3 în cursul zilei de vineri a crescut semnificativ.

Astfel, conform Grupului de Comunicare Strategică, până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei. Potrivit ultimei comunicări a GCS, până vineri, la orele prânzului, erau depistați 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, numărul acestora crescânnd cu peste 10.000 în doar 24 de ore.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

 

Comentarii Facebook