Atentie la saloanele de infrumusetare! OPC a descoperit abateri grave de la igiena


Prezenta parului pe ustensile, echipamente, mese de lucru, neschimbarea pelerinelor de tuns dupa fiecare client, sunt doar cateva dintre neregulile depistate de inspector in saloanele de infrumusetare din Cluj.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru protectia Consumatorului (ANPC), instrumentarul utilizat este pastrat in unele unitati impreuna cu cel curatat si sterilizat, iar colectarea parului si a pelerinelor nu se face conform lefgislatiei, in saci separati de unica folosinta.

De asemenea, unele saloane de infrumusetare nu aveau lista de preturi afisate intr-un loc vizibil, iar unele dintre aceste documente cuprindeau tratamente cosmetice care nu erau disponibile.

Controalele s-au desfasurta la nivel national in intervalul 12 -16 aprilie 2010. Au fost verificate 750 de saloane, constatandu-se abateri de la legislatie la 720 dintre acestia. Inspectorii au aplicat la nivel national 312 amenzi contraventionale in valoare de 1,1 milioane de lei. "La 45 de operatori economici s-a dispus masura opririi definitive de la utilizare a produselor fara elemente de identificare si caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat", se arata in comunicatul ANPC.

"ANPC recomanda consumatorilor care apeleaza la serviciile unui salon de infrumusetare sa verifice intai daca lista tarifelor este completa, detaliata, cu precizarea tarifului si a tuturor operatiunilor ce caracterizeaza serviciul. De asemenea, sa se asigure (in cazul unui piercing sau tatuaj) ca instrumentele sunt sterilizate, iar bijuteriile aplicate au declaratii de conformitate emise de producator sau buletine de analiza emise de laboratoarele acreditate. Pentru produsele folosite, respectiv vopsea de par, nuantator, fixativ, lac de par, creme, oja etc., recomandam sa cereti precizari despre termenele de valabilitate. Cereti personalului din unitatea respectiva sa va faca dovada sterilizarii instrumentarului utilizat", le recomanda clientilor inspectorii de la Protectia Consumatorului.

Comentarii Facebook