Atenție, elevi! Noi tentative de înșelăciune în școli sub pretextul strângerii de ajutoare pentru Turcia și Siria


La doar 4 zile de la cutremurul din Turcia, în contextul în care peste 15.000 de oameni au murit, răufăcătorii nu au stat prea mult pe gânduri. Aceștia au elaborat diferite înșelătorii, atât telefonic, cât și online, pentru a profita de bunătatea oamenilor.

Ministerul Educației atrage atenția asupra unor astfel de tentative de înșelăciune în școli. Se pare că mai mulți directori de școli și și profesori au primit telefoane de la persoane care se recomandau ca fiind angajați ai Ministerului și care cereau bani sub pretextul fals al strângerii de fonduri umanitare pentru victimele seismului din Turcia și Siria.

Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației. Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente”, transmite Ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro

Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației. 


Comentarii Facebook