Aspazia Droniuc a "tepuit" firma Dorna. Citeste marturia unui clujean inselat de denuntatoarea lui Bica si Apostu


Aspazia Droniuc, patroana grupului de firme Frarom, pe marturia careia se bazeaza arestarile vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, si a primarului Sorin Apostu are un trecut dubios, sustin cei care o cunosc.

Emanuel Ungureanu, reprezentantul unei ONG care ajuta copiii care sufera de insuficienta renala cronica, a cunoscut-o pe Aspazia Droniuc la inceputul anului 2007. Femeia era foarte bolnava si, prin intermediul asociatiei, a cunoscut o serie de doctori care i-au pus diagnosticul de scleroza in placi. 

"Aceasta Aspazia Droniuc mi-a facut mie o asigurare sub forma de cadou. Pentru ca te-ai ocupat de problemele mele de sanatate, mi-a spus. Am dus-o pe la doctori si dupa o vreme s-a gandit sa ma rasplateasca intr-un fel. Mi-a cerut talonul, eu avand masina inmatriculata pe o firma din Suceava, SC UVT.OHM.EL.CONST Suceava, si mi-a facut asigurare la UNITA in 2007. Am intrebat-o daca nu cumva o incurc, dar a spus ca totul este in regula. Mi-a facut asigurarea si mi-a spus ca atunci cand voi avea probleme sa o sun in prealabil, fiind foarte buna prietena cu Remus Lapusan (n.red. consilier local si presedintele PSD Cluj), care era sef la UNITA", a povestit Emanuel Ungureanu in exclusivitate pentru Stiri de Cluj.

La finalul anului 2007, clujeanul a avut o dauna minora si a fost nevoit sa isi activeze asigurarea CASCO fara furt. "Am avut o dauna minora, o zgarietura, m-a chemat la UNITA si m-a pus sa semnez un borderou si mi-am facut masina. La sfarsitul anului 2007, cand m-am intors de la Madrid, unde am fost in vacanta, mi-a spus ca trebuie sa ii dau banii pe asigurare inapoi. M-a enervat pentru ca nu eu i-am cerut asigurarea. Mi-a cerut 1.000 de lei, spunandu-mi ca e doar o parte din ceea ce trebuia sa plateasca pentru mine, pentru ca a intrat intr-o incurcatura cu masina mea si cu altele care au fost asigurate pe SC Dorna. Ea fusese broker de asigurari la fabrica Dorna si mi-a trecut masina ca fiind din parcul auto de la Dorna. In urma unui control, cei de la fabrica si-au dat seama ca masina mea nu face parte din parcul lor auto", a mai povestit Emanuel Ungureanu.

Pentru a nu avea probleme cu justitia, clujeanul sustine ca a platit suma ceruta de Aspazia Droniuc. "Aceasta escroaca mi-a facut aceasta chestiune care initial m-a facut sa ma simt jenant. Am ajutat un om cu probleme de sanatate grave, iar ea a vrut sa se compenseze. Am dus-o la spital la Neurologie, la Neurochirurgie si la Medicala 2, fiind diagnosticata cu scleroza in placi. La final am fost la un pas sa fiu tarat prin justitie", a mai spus barbatul.

In 2007, Aspazia Droniuc locuia pe picior mare in cartierul Andrei Muresanu, intr-un apartament de 200 de metri patrati. "Am fost impreuna cu sotia mea la ea acasa, in Andrei Muresanu. Acolo statea impreuna cu Robert Augustin, cel cu care s-a si casatorit. Acesta plecase de la Selgros Constanta, unitate pe care a condus-o si a venit la Cluj (n.red. a preluat Polus center). Locuiau intr-un apartament de 200 de metri patrati si tin minte ca urmau sa il mobileze. Abia isi dadusera comanda de mobilier de bucatarie si erau in judecata cu firma", a mai spus Emanuel Ungureanu.

Acesta si-a mai adus aminte si de starile depresive prin care trecea Aspazia Droniuc. "Ea se simtea rau si a avut si o interventie chirurgicala si am ajutat-o. Trecea de la stari emotionale inalte la cele joase. Ne suna la 22.00 noaptea si ne spunea ca nu mai rezista. E posibil ca DNA sa o fi prins intr-o astfel de stare si sa o exploateze", a mai spus Emanuel Ungureanu.

Aspazia Droniuc este de negasit in acest moment, iar sursele judiciare precizeaza ca ar fi inclusa intr-un  program de protectie a martorilor.

 

Ea a depus denuntul impotriva vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, caruia sustine ca i-ar fi dat 10.000 de euro spaga pentru a obtine prin firma sa, Frarom Import-Export, contractul de mentenanta de la Cluj Arena. Despre primarul Sorin Apostu, Aspazia a spus in fata procurorilor ca i-ar fi dat 49.000 de euro spaga.

 

Reprezentantii SC Dorna nu au putut fi contactati pana la difuzarea acestui material.

Comentarii Facebook