Asociația Beard Brothers construiește o școală de meserii la Cluj


Asociația Beard Brothers va construi o școală la Cluj, din donații. Proiectul va costa 300.000 de euro. 

După 6 ani de activitate, după 12 campanii mari şi nenumărate experienţe frumoase concluzia este aceeaşi: schimbarea se face prin educaţie! Oameni frumoşi, ne-am decis să pornim pe cel mai greu şi lung drum de până acum. Beard Brothers construieşte o şcoală!

Școala Beard Brothers este planul nostru pentru cea de-a 13 - a campanie. Ne-am propus o altfel de şcoală: un loc în care toți oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoştinte necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de învăţat”, spun ”bărboșii”.

Principalele obiective ale proiectului sunt: educaţie pentru copii - Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.

Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie. Al treilea obiectiv este sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

Copiii din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.

Cursurile și workshop-urile vor fi contracost pentru restul categoriilor, iar banii vor fi folosiți pentru continuarea activității și asigurarea aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit.

Costurile pentru ridicarea școlii se ridică la 300 de mii de euro. Prima fază a proiectului se rezumă la construcţia şcolii într-un spaţiu de aproximativ 400 mp, în jurul Clujului.

Beard Brothers au cumpărat până acum două ambulanțe SMURD, au renovat un etaj de la Spitalul de Copii și au pus în funcțiune primul taximetru pentru persoanele cu dizabilitati si cazurile sociale.

Comentarii Facebook