Arpad Paszkany: Am facut primul milion din Rexona, Denim, Impulse! Arpi a povestit si cum a cunoscut-o pe Anamaria Feher


Arpad Paszkany a povestit cum a facut primul milion de marci, imediat dupa Revolutia din 1989, vanzand produse cosmetice la preturi de cateva ori mai mari.

Patronul CFR Cluj a dat un interviu Playboy in care si-a povestit trecutul, dar a vorbit si despre relatia cu frumoasa dansatoare, Anamaria Feher, mai tanara ca el cu 20 de ani si pentru care divorteaza acum de sotia lui Kinga.

"Arpad Paszkany Am prins anii aceia in care existau bani la populatie, dar nu exista marfa pe raft... Aveam o relatie buna cu directorul comercial al unui en gros foarte mare de afara, deci n-am facut decat sa satisfac nevoile romanilor care nu gaseau pe rafturile magazinelor altceva in afara de conserve si ghivece cu muscate. Am inceput sa aduc Rexona, Denim, Impulse? Primul milion de marci l-am facut din sampoane, spray-uri si alte articole destinate, preponderent, femeilor. Cumparam fiecare produs cu minimum 39 de centi, maximum 59, si-l vindeam cu trei euro (trei marci, ma rog, pe vremea aia). Comerciantul isi mai punea trei marci. Numai ca trebuia sa cumperi minimum un TIR. Astazi, in comertul en-gros, daca ai un adaos intre 2,5 si 5%, e o afacere foarte buna", a spus omul de afaceri.

El a relatat ca pentru a putea cumpara un TIR de produse cosmetice avea nevoie de capital. Arpas Paszkany a fost ajutat de un prieten din Germania care i-a imprumutat 13.000 de euro. "La primul TIR, castigai cam 70.000 de marci net. Si nu aveai nici un risc. Se bateau buticurile pe marfa. Nu apucam sa dau cadou nici un spray. Cum veneau, erau vandute in avans. In citeva luni, am facut primul milion. Cu banii din comert, am dezvoltat firma de constructii", a mai spus Arpi.

Patronul CFR Cluj a folosit banii castigati pentru a-si dezvolta prima retea de magazine cu piese de schimb pentru masini straine din Ardeal. "Romania se umpluse de toate rablele Occidentului si era nevoie pe banda rulanta de piese de schimb. Apoi, invatand cum a evoluat economia in tarile post-socialiste, dar mai apropiate de Occident (Polonia, Cehia, Ungaria), am inceput sa cumpar terenuri, locatii bune langa marile orase. Cand am cumparat eu, pretul era intre 1 si 5 dolari sau marci germane. In doi-trei ani, metrul patrat ajunsese si la 100 de euro/dolari. Inainte sa ma intorc in tara, prin ?95, am cunoscut actionarii unei companii multinationale, dar cu actionariat preponderant american si canadian, Trigranit. In ?96, ne-am asociat. Doisprezece ani dupa, am stat in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Austria, pentru ca ma ocupam de dezvoltari imobiliare. Construiam centre comerciale mixte, cu birouri si hotel", a mai povestit omul de afaceri.

 

Arpad Paszkany a dar unele detalii despre povestea de dragoste pe care o traieste alaturi de Anamaria Feher.

"Dragostea dintre doi oameni tine de sentimente si de compatibilitate, nu de diferenta de virsta dintre ei. N-am cautat in mod special sa ma indragostesc de cineva, asa cum nu am cautat sa aiba o anumita virsta, o anumita ocupatie sau un anumit statut social. In 2007, la centenarul clubului, unul dintre artistii invitati sa cante era Andra. Eu eram plecat din tara in acea perioada, Iuliu Muresan a facut programul artistic. Anamaria, iubita mea actuala, venise cu Andra, in trupa ei de dansatori. Am vrut neaparat s-o cunosc, desi nu stiam ca e din Cluj. Atunci ne-am vazut prima oara. Apoi, dupa citeva luni, ne-am intilnit in clubul Obsession", a mai spus Paszkany.

El a vorbit si despre pasiunea lui pentru autoturisme si ca are in proprietate 6 masini, intre care si celebrul Ferrari 599 GTB Formula 1.

 

Citeste si...

Paszkany divorteaza! Patronul CFR Cluj a ales sa ramana cu amanta sa, cu 20 de ani mai tanara

Vezi cum arata Anamaria Feher, tanara pentru care divorteaza Arpad Paszkany! - Galerie FOTO

Comentarii Facebook