Marti 6 Decembrie

Arpad Paszkany, achitat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul "Gazeta"


Finantatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul in care a fost judecat pentru santaj si sprijinirea grupului de santaj "Gazeta".

 

Paszknay a fost achitat in acest dosar, pe rand, de Tribunalul Cluj si Curtea de Apel, dar procurorii au facut recurs la ICCJ.

 

Arpad Paszkany a fost trimis in judecata in 30 iulie 2009, fiind acuzat ca in perioada 2004-2006 a sustinut financiar trustul de presa "Gazeta de Cluj", condus de Liviu Man. Procurorii sustin ca la cererea lui Paszkany mai multi oameni de afaceri au fost atacati in publicatiile trustului.

 

Paszkany a fost trimis in judecata in baza unei plangeri depuse de omul de afaceri Iulian Dascalu, care a afirmat ca a fost santajat prin intermediul trustului de presa Gazeta de Cluj pentru a-i ceda lui Paszkany un teren in valoare de 400 de mii de euro pentru suma de 10.000 de euro.

 

Cei doi oameni de afaceri s-au duelat pentru construirea Mall -ului din Gheorgheni. Paszkany a contestat licitatia castigata de Iulian Dascalu, dar a renuntat la proces desi avea o sentinta favorabila, dupa ce a cazut de acord asupra preluarii terenului din spatele Iulius Mall.

 

In urma proceselor, Paszkany a fost achitat de acuzatiile de santaj si sprijinire a unui grup ingractional de Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj.

 

Arpad Paszkany a fost achitat de Tribunalul Cluj in procesul in care este acuzat de santaj si sprijnirea trustului Gazeta de Cluj

Arpad Paszkany a fost achitat in dosarul "Gazeta 2" - VIDEO

 

Dupa achitarea lui Paszkany de catre Curtea de Apel Cluj, din 11 martie 2011, seful DIICOT Cluj, procurorul Mircea Hrudei, a acuzat dur, spunand ca in dosarul finantatorului CFR Cluj au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit.

 

Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei: In dosarul Paszkany au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit

Comentarii Facebook