Arpad Paszkany a plătit o vacanță de vis la Roma pentru patru tinere dependente de dializă

 

Patru tinere dependente de dializă au plecat într-o vacanță la Roma cu sprijinul Asociației pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta din Cluj-Napoca. 

 

Timp de patru zile Andreea, Alina, Paula și Daniela vor petrece o vacanță în capitala Italiei departe de probleme zilnice. Ele au decolat spre Roma-Fiumicino marți după-masă, de pe aeroportul din Cluj cu o cursa Wizz-Air. 

 

Tinerele suferinde vor efectua vineri, o sedință de dializă la Roma prin bunăvoința centrului de hemodializa ”Diagest”, centru de tratament situat între cetatea Vaticanului și spectaculoasele catacombe. 

 

Sunt extaziată la gândul că voi vedea catedrala San Pietro, sunt parte din familia Asociației Claudia Safta, dar frecventez în Baia-Mare un cerc de prieteni care promovează valorile creștin ortodoxe și aștept să mă încarc de spiritualitatea Cetății Sfinte. În 1 octombrie a fost ziua mea, și în acest fel, într-un mod cu totul neașteptat îmi voi sărbători ziua de naștere, alături de cele mai bune prietene ale mele, la Roma”, ne-a spus Alina Buciuman, din Baia-Mare, care face dializă de 5 ani.

 

Andreea Tipa din Suceava, dependentă de dializa de 12 ani, a mai fost plecată în străinătate cu sprijinul Asociației Claudia Safta, la Londra, însă, este la fel de încântată de excursia de patru zile de la Roma. ”Sunt fericită, când am aflat marea veste, am exclamat ”Vedi Roma poi morire!” Sigur…. Eu sper să trăiesc mult și bine alături de oamenii care mă iubesc, au grija de mine și la care le pot arăta dragostea mea. Am auzit că dacă voi arunca un bănuț în Fontana di Trevi, mă voi întoarce cândva…”, a spus tânăra.

 

O bucurie specială i se putea citi în ochi la plecare și Paulei Partnoi, din Mahmudia, care face dializă de 11 ani. Ea este studentă eminentă în anul 2 la  Facultatea de Asistență Socială din Cluj și a trecut printr-un adevărat calvar pentru a putea pleca în această excursie. Un funcționar de la Casa de Asigurări Cluj a refuzat să îi parafeze documentele prin care să beneficieze de dializă gratuită la Roma. Cazul a fost prezentat pe larg de Știri de Cluj. Citește AICI detalii.

 

Îi mulțumesc doamnei Emilia Groza, președintele CJAS Cluj, pentru că s-a implicat personal ca să pot primi cardul europen la timp, fără acest document nu puteam să fac dializa la Roma, am trecut prin mari emoții, dar acum visul s-a împlinit, văd Roma”, a spus Paula.

 

Am avut un sentiment special când le-am condus la aeroport pe aceste tinere minunate, văzându-le cât sunt de fericite și neăabdătoare să ajunga în Cetatea Eternă. M-am gândit cu recunoștință la un om extraordinar care a suportat integral suma necesară pentru ca aceste fete să simtă că sunt libere să călătorească departe de țară. Deși acest domn a făcut acest gest în deplina discreție, țin să îi aduc mulțumiri publice, este vorba despre Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook