Luni 5 Decembrie

Arhitectură de calitate în Munții Apuseni. Patru căsuțe de lemn mutate la Smida, comuna Beliș - FOTO


Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a prezentat un nou proiect de arhitectură de calitate, care face cinste zonei montane. 

Patru căsuțe din lemn au fost construite - acum câțiva zeci de ani - de niște meșteri pricepuți în Maramureș. Au stat acolo o perioadă și după au fost relocate în Sălaj. Acum au fost aduse în Munții Apuseni și se pregătesc să fie casă din nou. A treia oară! De asta îmi place mie lemnul! 

În Munții Apuseni au ajuns în satul Smida -  unde are loc și Smida Jazz Festival - comuna Beliș. Arhitecții le-au așezat la loc de cinste în mijlocul naturii. Atât materialele cât și așezarea acestora face cinste zonei montane si superbelor peisaje din zonă. Au proporția justă și se muleaza perfect în peisajul montan. Ca și cum ar fi parte a acestuia”, a relatat Salanță.

Proiectul aparține echipei de arhitecți din care fac parte: Paul Mihai Moldovan, Anamaria Moldovan, Gloria Gagu, Adrian Urda.

Satele noastre au nevoie de cât mai mulți beneficiari care să înțeleagă faptul că arhitectura rurală este diferită de cea urbană și că bunul simț face diferența între satele frumoase și restul”, a mai scris Claudiu Salanță.

Comentarii Facebook