Arhiepiscopul George Gutiu, condus pe ultimul drum de sute de credinciosi intr-o ceremonie impresionanta - VIDEO

 

Sute de credinciosi au asistat la slujba de inmormantare a Arhiepiscopul George Gutiu. Momentul cel mai impresionant a fost procesiunea care a strabatut orasul spre Catedrala din Piata CIpariu.

La funeralii au participat peste o suta de preoti greco-catolici in frunte cu preafericitul Lucian Muresan, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, si alti ierarhi.

Slujbele au inceput dimineata la Caterala Greco-Catolica "Schimbarea la fata" cu Liturghia arhiereasca, urmata de procesiune cu sicriul arhiepiscopului spre catedrala din Piata Cipariu. La slujbe si la procesiune au participat si reprezentanti ai altor culte, inclusiv Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, si cateva sute de credinciosi greco-catolici. Coloana s-a intins pe sute de metri in momentul in care primii din procesiune au intrat in catedrala capatul celalalt al coloanei se afla in zona Teatrului National.

Trupul arhiepiscopului a fost depus in incinta catedralei din Piata Cipariu si nu in cripta de sub catedrala "Schimbarea la Fata", alaturi de cardinalul Iuliu Hossu si PS Chertes. Reprezentantii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla sustin ca aceasta cripta inca nu este pregatita si amenajata pentru a-i primi pe arhierei.

La ceremonia de inmormantare au participat inalti prelati romano-catolici, printre care si Nuntiul Apostolic in Romania, arhiepiscopul Lozano, dar si inalte fete bisericesti ordodoxe, unitariene si adventiste.

Decesul arhiepiscopului emerit George Gutiu, in varsta de 87 de ani, a survenit duminica, la ora 23.30, in urma unei insuficiente cardio-respiratorii, pe un pat al Clinicii Medicala I din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook