Argentin Todea, salvatorul din Munții Apuseni, condamnat la închisoare

 

Argentin Todea, unul dintre eroii din Munții Apuseni, a fost condamnat penal pentru fals material in inscrisuri oficiale.

 

Argentin Todea a obținut prin fals o carte de muncă, pe baza căreia a solicitat o pensie de la stat. În documetul falsificat se arăta că Argenti Todea a lucrat între anii 1989 si 2002 la CNU Bucuresti, sucursala Magurele. 

 

Pentru actele false el i-a dat inculpatului Sabin Coasian 10 metri cubi de scândură. DIICOT a declanșat o anchetă și zeci de persoane au fost trimise în judecată. ”Din momentul în care am discutat cu acesta despre obtinerea unei carti de munca pana cand inculpatul mi-a adus-o a durat vreo trei luni de zile. Nu a fost nevoie sa mi-l prezinte cineva pe Coasian Sabin deoarece aproape toata lume din zona îl cunoaste pe inculpat si lumea vorbea ca inculpatul rezolva obtinerea de carti de munca si de pensii. In vederea obtinerii cartii de munca i-am predat inculpatului copie de pe cartea mea de identitate. Scandura am predat-o inculpatului doar dupa ce acesta mi-a adus cartea de munca”, a precizat Argentin Todea în instanță. 

 

El a spus că și-a depus singur dosarul falsificat la Casa de Pensii Publice Alba pentru a primi pensie. El a primit cartea de muncă înapoi, prin poștă, și, după ce a auzit că DIICOT a declanșat o anchetă i-a dat foc, pentru a șterge urmele.

 

Judecătorii de la Tribunalul Alba l-au condamnat la luni de inchisoare cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

 

EROII din Apuseni nu vor dona PRIMĂRIEI banii primiți de la Becali. Ce vor face cu banii? - FOTO

Comentarii Facebook