Duminica 14 August

Ardeleni inimoși, cei de la CERT Transilvania au dus în Apuseni tone de alimente și apă


Voluntarii de la CERT Transilvania nu s-au dus cu mâna goală la sinistrații din Alba, ci cu tone de alimente și apă.

Dacă până acum împărtășeam cu voi bucurie, azi împărțim cu voi o zi grea. O zi grea pentru voluntarii noștri, o zi grea pentru niște oameni buni, o zi grea și încărcată, plină de emoții, sentimente amestecate, învălmășite și contradictorii.

Am auzit că este nevoie de ajutor în Apusenii dragi nouă, așadar nu am stat pe gânduri. Dacă este nevoie de noi, vom fi acolo! Așa e la noi, la CERT Transilvania

Ne-am organizat contra cronometru și alături de RebelDot, MURA CSI, Davicom, Laitek Romania, Inside Gameloft Romania, Cluj Art, Celot, Felmedica , Sammills Distribution, Groupama Asigurari, ICare , ASIPA și mulți voluntari și donatori frumoși am pus umăr la umăr și am adunat tot ce am considerat necesar ca să fim alături de cei care aveau nevoie de noi și care în aceste zile au fost loviți de viituri.

Am plecat dis de dimineață încărcați cu 18 tone de: apă, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, pături, perne, saltele, să dăm o mână de ajutor în zonele afectate de inundații. Aveam în plan câteva localități, dar pe drum am aflat că peste noapte au fost noi viituri și ne-am împărțit rapid.

Am ajuns astfel în Ocoliș, Abrud, Roșia Montana, Sohodol, Bistra, Dăroiaia, Cărpiniș.

Munca de o viață, agoniseala unor oameni harnici, dusă de ape… Furia naturii care a răvășit vise și vieți ale moților dragi nouă…

Ne-am întors târziu, luând cu noi din tristețea unor oameni care mâine vor pune mâna pe lopată și vor reconstrui tot ceea ce le-a luat apa. În toată această tristețe, NOI, am reușit puțin, am adus doar puțină speranță și un ajutor mic acolo unde a fost nevoie, dar MOȚII cei harnici, puternici și de neclintit vor readuce viața și bucuria din satele Apusenilor”.

Comentarii Facebook