36 localități din 15 județe, printre care și Cluj, au fost afectate de inundații în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, miercuri, că 36 de localități din 15 județe au fost afectate în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, zeci de persoane fiind evacuate preventiv. Tot din cauza ploilor, a fost restricționat temporar traficul rutier pe mai multe drumuri naționale.

Inundațiile au afectat 36 de localități

În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în 36 de localități din 15 județe (Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Hunedoara, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea și Timiș), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodărești, 56 de curți și 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noștri au acționat și pentru degajarea a 13 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme”, a transmis IGSU.

Astfel, în localitatea Rucăr, 20 de persoane cazate la o pensiune au fost temporar izolate din cauza unei viituri, însă acestea nu au prezentat probleme medicale.

În localitatea Lerești, din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea râului, fără a necesita îngrijiri medicale.

În Campingul Zănoaga (Dâmbovița), din cauza unei viituri produse în cursul nopții, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, iar ulterior persoanele au părăsit locația.

Mai multe drumuri naționale au fost închise

Traficul rutier a fost blocat pe un drum județean (DJ 714 - Dâmbovița) și restricționat pe un drum național (DN 74A - Alba) din cauza unui podeț avariat de viituri, traficul a fost temporar afectat pe 4 drumuri naționale (DN 75 - Alba, DN 2D - Covasna, DJ 687D - Hunedoara și DJ687E - Hunedoara), din cauza arborilor căzuți pe carosabil, a apei și aluviunilor de pe șosea.

Miercuri dimineață, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, a precizat IGSU.

Totodată, având în vedere informare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care vizează instabilitate atmosferică în întreaga țară, pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns”, a menționat sursa citată.


Comentarii Facebook