Arafat la Cluj. Ce cadou le face clujenilor până la finele anului?

 

Raed Arafat, cel care a revoluționat medicina de urgență din România, a fost prezent la Cluj-Napoca, luni dimineața, făcându-le o promisiune clujenilor.

 

Anul acesta vom finaliza cele opt regiuni, fiecare regiune va avea propriul elicopter SMURD. Şi Regiunea de Nord-Vest va avea un elicopter sub coordonarea Centrului universitar Cluj-Napoca. Ultimele două elicoptere urmează să ajungă prin noiembrie - decembrie. Acum avem şase elicoptere, vom avea opt, câte unul pe regiune, şi apoi vom face o analiză să vedem dacă mai trebuie în anumite puncte. Nu va fi elicopterul adus la Cluj, de aici va avea loc coordonarea lui, pentru că nu pot să fie două elicoptere în două judeţe apropiate şi să rămână zone neacoperite. Cel mai apropiat elicopter SMURD este la Târgu Mureş”, a declarat Raed Arafat. 

 

În prezent, un număr de şase elicoptere SMURD îşi desfăşoară activitatea la Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Arad, Craiova şi Constanţa. 

 

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății a declarat că va fi făcută o analiză pentru a se vedea dacă trebuie cumpărate și alte elicoptere.

Comentarii Facebook