Miercuri 12 August

Arafat, despre evoluția COVID-19: Suntem pe un trend crescător!


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că România se află pe un trend crescător în ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. 

Acesta a precizat totuși că, dacă sunt respectate regulile de bază, situația poate fi controlată.

"Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate și totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomerațîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil că situația să scape de sub control. (...)

Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autizolat este în pușcărie. Încercăm să protejăm comunitatea și chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu iasă de acolo", a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

În ultimele zile, în România, s-a înregistrat o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de coronavirus. Ultima raportare a Grupului de Comunicare Streategică anunța 420 de cazuri noi în 24 de ore.

Comentarii Facebook