Aproape 4.800 de persoane în izolare la domiciliu la Cluj. Câte amenzi s-au dat pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare


În ultimele 24 de ore, un număr de 758 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și pentru menținerea ordinii publice pe raza județului Cluj, anunță Prefectura.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 658 de persoane, iar 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județ au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

Ca urmare a acțiunilor, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 124.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 23 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 9 clujeni, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

Au fost oferite informații medicale pentru 600 de apeluri venite din partea clujenilor, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de către cadre medicale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

Conform autorităților, în acest moment avem 507 persoane în carantină, 4.759 persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 142 persoane au ieșit din carantină. 


Comentarii Facebook