Aproape 20.000 de noi studenți și masteranzi la UBB. La ce facultate s-au înghesuit cei mai mulți absolvenți de liceu


Conform reprezentanților Universităii Babeș-Bolyai, peste 19.300 de candidați și-au depus dosarele de admitere pentru studiile de licenţă şi master în acest an, numărul candidaților fiind semnificativ mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, conform datelor, peste 15.000 dintre candidații din acest an s-au înscris pentru studiile de licență, în timp ce alți peste 4.300 de candidați doresc să urmeze programele de master ale UBB Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat al universității clujene.

Cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), unde au fost depuse 2.682 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică, cu 1.821 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu 1.395 de dosare depuse, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), unde au fost depuse 1.173 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, cu 553 de dosare depuse, urmată de FSEGA, cu 319 de dosare şi FSPAC, cu 161 de candidaţi.

În ceea ce privește programul de master, cele mai căutate specializări sunt tot cele de la FSEGA, unde au fost depuse 1.066 de dosare, urmate de cele ale facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (682 de dosare), FPSAC (410 de dosare), respectiv Facultatea de Matematică şi Informatică, unde numărul candidaților a ajuns la 317.

Universitatea „Babeş-Bolyai” a oferit, pentru anul universitar 2019-2020, un număr total de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și alte 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă. De asemenea, la nivel de masterat, UBB a scos la concurs un număr de 3.375 de locuri la buget şi 6.106 de locuri la taxă.


Comentarii Facebook