Apostu mergea in vacante pe banii patronului de la Electrogrup, Simion Muresan, sustin procurorii DNA

Procurorii DNA sustin ca Apostu si cu Simion Muresan sunt prieteni buni si ca ultimul a platit mai multe excursii efectuate de familia primarului in Austria sau Dubai.



"Concedii care sunt achitate faptuitorul Muresan Simion personal sau prin intermediul societatii sale, Electrogrup SRL. In cursul lunii august 2011, familia Apostu a beneficiat din partea lui Electrogrup SRL de o vacanta un Grecia la o vila din Halkidiki aparatinand lui Simion Muresan, in perioada 16-27 august 2011, inclusiv contravaloarea biletelor de de avion pe ruta Cluj - Bucuresti - Salonic si retur. In cursul lunii septembrie 2011, Muresan Simion a achitat lui Sorin Apostu conbtravaloarea unui weekend la Viena. De asemenea, in octombrie 2011, Muresan Simion a mai achitat o vacanta pentru familia Apostu pe care acestia, impreuna cu copiii lor au petrecut-o in Dubai, in perioada 20-25 octombrie 2011, inclusiv bilete de avion pe ruta Cluj-Bucuresti-Dubai si retur. Valoarea celor trei vacante de ridica la aproximativ 5000 de euro", sustin anchetatorii in motivarea arestarii primarului, prezentata de Curtea de Apel Cluj.

 

Procurorii DNA Cluj nu au facut nicio legatura directa intre relatia de prietenie a primarului si firma Electrogrup, care a castigat licitatia privind montarea in oras a 300 de camere de supraveghere video.

 

"La data de 9 iunie 2010, societatea E. SA Cluj Napoca, reprezentata de faptuitorul M. S., a castigat o licitatie publica organizata de Primaria municipiului Cluj Napoca, avand ca obiect inchirierea unui numar de 300 de camere video de supraveghere a traficului rutier si a obiectivelor de interes ale municipiului. Contractul, incheiat pentru o perioada de 7 ani, se ridica la suma totala de 1.000.000 euro.

De asemenea, numai in anul 2011, societatea E. SA a obtinut de la Primaria municipiului Cluj Napoca, cu sprijinul faptuitorului A. S.,  un numar de 11 autorizatii, avize, certificate de urbanism necesare in activitatea societatii. Actele premergatoare efectuate in cauza au stabilit ca, intre faptuitorii A. S. si M. S. exista relatii foarte apropiate, familiile acestora petrecand frecvent concediile impreuna, concedii care sunt achitate de catre faptuitorul M. S. personal sau prin intermediul societatii sale, E. SA. (...) S-a mai retinut ca, un alt folos material primit de faptuitorul A. S. a constat in plata contravalorii unei deplasari cu avionul la Bucuresti si cazare pentru datele de 1 si 2 august 2011, respectiv plata contravalorii biletului de avion pentru cei doi copii ai sai pe ruta Cluj Napoca – Bucuresti, precum si cazare pentru el si cei doi copii la hotel M. – Bucuresti in noaptea de 1/2  august 2011", de mai arata in documentul citat.

 

"In legatura cu informatiile cu privire la Electrogrup SA aparute recent in presa pe marginea motivarii Curtii de Apel Cluj, in dosarul nr. 1502/33/2011, faptele ce fac obiectul acestui dosar fiind in faza de verificare, precizam ca Electrogrup nu a efectuat nicio plata, sub forma unor sume de bani sau a altor avantaje catre oficialii Primariei Municipiului Cluj-Napoca. Compania poate pune la dispozitia celor in drept sa efectueze cercetarea in acest caz toate documentele necesare care fac dovada veridicitatii acestor declaratii, dincolo de orice dubiu.

De asemenea, avem convingerea ca autoritatile statului - avand tot sprijinul din partea noastra - vor lamuri acest aspect cat mai curand posibil, pentru a evita orice prejudiciu adus Electrogrup prin crearea unor suspiciuni nefondate", precizeaza Iunia Cordea, purtatorul de cuvant al Electrogrup SA.

 

 

Descarca de AICI motivarea.

 

Citeste mai jos si ce alte cadouri primea primarul...

Apostu, acuzat ca a primit mita o excursie in Dubai, iar sotia lui haine - EXCLUSIV

Comentarii Facebook