Apostu condamnat la 3 ani și 6 luni cu EXECUTARE. Ce pedepse au primit Monica Apostu și Călin Stoia?

 

Sorin Apostu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupție.

 

Curtea de Apel Mureş l-a condamnat pe fostul primar al Clujului la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În hotărâre se precizează că Apostu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la spălare de bani, 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, 8 luni de închisoare pentru instigare la fals sub semnătură privată.

 

Sorin Apostu a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la fals sub semnătură privată. 

 

Din cei 3 ani și 6 luni se va scădea perioada de un an pe care acesta a executat-o deja.

 

Monica Apostu, șoția fostului primar, a fost achitată de trei dintre acuzaţii, fiind condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, trei ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu denunţătorul Aspazia Droniuc.

 

Monica Apostu a primit pedeapsă cu suspendare și un termen de încercare de şapte ani, având interdicția de a lua legătura cu Aspazia Droniuc.

 

Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat.

 

Curtea de Apel Mureș a dispus confiscarea a circa 300.000 de lei de la soţii Apostu, a anulat contractele de asistenţă juridică între firma de avocatură a Monicăi Apostu şi firma Frarom, reprezentată de Aspazia Droniuc, precum şi facturile fiscale emise în baza acestor contracte. Au fost confiscate și cardurile de carburanţi emise de Rosal şi a stabilit că soţii Apostu urmează să plătească 21.000 de lei fiecare drept cheltuieli judiciare.

 

Avocatul Gheorghiță Mateuț a declarat că a atacat cu recurs sentința de la Mureș. ”Nu mi se pare normal ca cineva să fie condamnat pe baza unei declarații dată de o persoană care nici măcar nu a fost ascultată vreodată în fața instanței de judecată”, a declarat Gheorghiță Mateuț.

 

Avocatul lui Călin Stoia, Sergiu Bogdan, a declarat că acuzațiile procurorilor DNA Cluj au fost exagerate, privind faptul că Stoia i-ar fi dat mită lui Apostu 188 de mii de lei (40.000 de euro) ca să câștige licitația privind deșeurile menajere. ”S-a spus că Stoia ar fi dat mită ca să se câștige licitația, dar după aceea s-a stabilit că licitația a avut loc cu un an înainte. După aceea au fost inventate motive de acuzare. Povestea că s-ar fi dat mită ca să nu-l amendeze primarul, în condițiile în care primarul l-a amendat”, a spus Sergiu Bogdan.

 

Procurorii DNA precizat în noiembrie 2011 că ”Stoia Călin Mihai a dat această sumă de bani (188 de mii de lei) pentru ca inculpatul Apostu Sorin să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca şi pentru ca acest contract să se deruleze fără incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, între Primăria Cluj-Napoca şi SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A. a fost încheiat contractul de salubrizare pentru o perioadă de opt ani”, se arată în comunicat. În realitate, s-a demonstrat că acest contract s-a atribuit prin licitație.

 

Avocatul a spus că Stoia ar putea da în judecată statul.

Comentarii Facebook