ANPC se spală pe mâini în cazul „taxei de cuptor” aplicată de o renumită carmangerie din Cluj: „ANPC nu poate interveni”


La sfârșitul săptămânii trecute Știri de Cluj a relatat cazul unei renumite carmangerii din Cluj care a stârnit furia clienților după ce ar fi introdus o „taxă pentru cuptor” pentru produsele sale gătite. Potrivit dreptului la replică oferit de cei de la Carmangeria Moldovan modificarea de preț s-ar fi făcut inclusiv „pentru a da claritate prețurilor produselor gătite, la recomandarea ANPC”. Însă, marți, 16 ianuarie, ANPC a venit cu un comunicat în care spune că nu are asemenea atribuții. 

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, instituția „nu poate interveni asupra valorii/cuantumului produselor sau serviciilor, iar afirmația că ANPC este instituția care a stabilit acest preț este falsă”.

Vezi aici: Taxa introdusă de o renumită carmangerie din Cluj l-a lăsat fără cuvinte pe un clujean: „Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”

„Referitor la articolele din presă cu privire la perceperea unei sume de bani pentru prepararea produsului, la unitățile de alimentație aparținând Moldovan Carmangerie, din județul Cluj, facem următoarele precizări:

Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului (ANPC) nu stabilește sume aferente prestării serviciilor de alimentație publică, ci se asigură că toate informațiile aferente prestării serviciilor de către operatorii economici sunt corecte, complete și precise, astfel încât consumatorii să poată alege produsele sau serviciile în cunostință de cauză, respectiv să aibă afișate toate informațiile, în același câmp vizual, înainte de a efectua tranzacția. 

Politica de prețuri a operatorilor economici reprezintă o ofertă comercială, stabilită de fiecare companie în parte, față de care ANPC nu are atribuții de a se pronunța, conform legii. 

Prin urmare, atît timp cât consumatorul este informat corect, complet și precis asupra tuturor caracteristicilor produselor sau serviciilor, ANPC nu poate interveni asupra  valorii/cuantumului acestora, iar afirmația că ANPC este instituția care a stabilit acest preț ESTE FALSĂ.

Menționăm că interviul acordat de reprezentantul CRPC RNV Cluj postului de televiziune Digi24 a fost difuzat în data de 14.01.2024, toate informațiile date publicității înainte de această dată, neconținând punctul de vedere al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj”, au transmis cei de la  Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest, Cluj.

Amintim că, în urma articolului publicat de Știri de Cluj, reprezentanții carmangeriei Moldovan au transmis un drept la replică. Aceștia susțin că nu a fost introdusă o taxă suplimentară, iar modificarea de preț s-ar fi făcut „pentru a da claritate prețurilor produselor gătite, la recomandarea ANPC”, nicidecum că ar fi fost impus prețul de OPC! 

1.jpeg

2.jpeg



Comentarii Facebook