ANOSR îi susține pe studenții care au ocupat UBB Cluj și Universitatea București

 

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este alături de protestele inițiate de studenți la Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

 

ANOSR consideră că unul din rolurile responsabili, cu un spirit critic dezvoltat, capabili să participe și să influențeze activ procesele democratice din societate. Reprezentanții studenților consideră de asemenea că principalele teme de interes pentru societate trebuie puse în discuție în primul rând în universități, la inițiativa membrilor comunității academice și cu participarea oricăror persoane interesate. În viziunea noastră universitatea este un bun public, al cărei spaţiu trebuie să fie deschis dezbaterilor şi participării.

 

ANOSR susţine poziţia Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB)1 referitoare la blocarea, cu ajutorul forțelor de ordine, a vizionării filmului Blokada în Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj Napoca în data de 21 martie.

 

Salutăm existența unor dezbateri reale și curajoase în Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Suntem siguri că se poate găsi o soluție și sperăm să fie găsită rapid, la Cluj, pentru ca atât dezbaterile cât și cursurile să se poată desfășura fără probleme și mai ales fără ca forțele de ordine să mai intervină și să intimideze participanții. La dezbateri participă deja și reprezentanți ai ANOSR și ai organizațiilor membre din București și Cluj Napoca. Sunt sigur că majoritatea priorităților vor fi comune pentru că luptăm pentru aceleași lucruri – binele studenților, al sistemului de învățământ și al societății în general!”, Mihai Dragoș, președinte ANOSR.

 

OCCUPY UBB! Studenții care au ocupat UBB au dormit acolo. Profesorii s-au solidarizat cu ei - FOTO

Comentarii Facebook