Andrei Ciubuc a fost reales in functia de prefect al studentilor de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca


Andrei Ciubuc a fost reales in functia de prefect al studentilor de la Universitatea "Babes-Bolyai" cu majoritate de voturi. Din cei 34 de studenti senatori au votat pentru continuitate 24, restul optand pentru contracandidatul lui Ciubuc, Gabriel Badiu, masterand la Facultatea de Stiinte Politice Cluj.

Alegerile au inceput la ora 18.00 si s-au terminat aproape de ora 22.00. Campania nu a fost lipsita de atacuri, iar Gabriel Badiu l-a acuzat pe Andrei Ciubuc de faptul ca a modificat dupa bunul plan statutul pentru a amana organizarea alegerilor. Campania a fost dura deoarece si atributiile prefectului studentilor sunt semnificative si, dupa cum spun unii tineri care invata la UBB,? pe langa avantajele financiare, prefectul are un merit si in alegerea rectorului Universitatii.

Gabriel Badiu a declarat la finalul turului de scrutin ca studentii senatori de la UBB au votat regulamentar si ca il felicita pe Andrei Ciubuc pentru victorie. Badiu nu a vrut sa faca nici un comentariu la adresa lui Andrei Marga, in legatura cu acuzatiile unora care sustineau ca rectorul UBB a fi tras "sforile" pentru ca functia de prefect al studentilor sa ramana la "indemana" sa.

Andrei Ciubuc a fost diplomat la randul sau, dar a specificat ca in lupta pentru functia de prefect al studentilor s-au implicat in mod nejustificat si partidele politice, facand referire indirect la PDL, care l-a sustinut pe Gabriel Badiu, si la PNL, partidul din care face parte Andrei Marga.

La Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca studiaza circa 50.000 de tineri, dintre care circa 15 % sunt la buget, restul fiind la taxa.

Comentarii Facebook