Americanul care a provocat accidentul în urma căruia s-a stins din viață clujeanul Teo Peter, din trupa Compact, a ajuns vedetă de televiziune în SUA


Ucigașul muzicianului clujean Teo Peter, basist al trupei Compact, a ajuns vedetă de televiziune în SUA. Chris Vangoethem și-a văzut liniștit de viață după incidentul din 2004 și a ajuns pe platoul unui cunoscut reality-show american.

Teo Peter și-a pierdut viața în mod tragic în decembrie 2004, după ce Chris Vangoethem, angajat al ambasadei SUA, a distrus taxiul în care se afla cântărețul clujean cu un jeep.

Teo Peter s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, în urma accidentului rutier provocat de Chris Vangoethem, care la acea vreme era pușcaș marin, angajat al Ambasadei SUA la București. Teo Peter se afla într-un taxi care a fost zdrobit de jeep-ul condus de Vangoethem.

Vangoethem și-a văzut liniștit de viață după accident

Deoarece beneficia de imunitate diplomatică, Vangoethem a fost scos din țară de oficialii americani cu un avion al Guvernului SUA. Acest fapt, care s-a alăturat zvonului că Vangoethem se afla sub influența băuturilor alcoolice, a provocat un imens val popular de revoltă. Astfel, Vangoethem nu a fost judecat de autoritățile din România, ci de Curtea Marțială a statului Virginia, potrivit FANATIK.

Pe 1 februarie 2006, instanța a luat hotărârea că Vangoethem este nevinovat de omor prin neglijență. În schimb, Curtea l-a găsit vinovat pe pușcașul marin de adulter  deoarece, în timpul anchetei, a recunoscut că în noaptea de dinaintea accidentului petrecuse cu o femeie. Echipa de investigatori a scos în evidență faptul că intersecția în care s-a petrecut accidentul era semaforizată defectuos.

Vangoethem a mai lucrat, ulterior, pentru ambasadele americane de la Berlin și din Oman, după care s-a retras din Armată. Militarul a divorțat de soția sa, Kathy, cu care avea doi copii, un băiat și o fată. Vangoethem a încercat să-și schimbe meseria, absolvind o facultate cu profil economic din Wisconsin. După facultate, a început să vândă mașini în orașul său natal, Iron River.

Chris Vangoethem a reapărut recent în ochiul public prin participarea sa la emisiunea „Arme născute din foc”

chris 1.png

Potrivit sursei citate anterior, Vangoethem s-a înscris la o emisiune concurs realizată de postul History, “Forged in Fire”, cunoscută în România cu numele de “Arme născute din foc”. Vangoethem a apărut în episodul 16 din sezonul 6 al celebrei emisiuni, numit “Atilla’s Sword of Mars”, în care cei patru concurenți trebuiau să fabrice câte un cuțit de luptă din bucăți de meteorit.

Vangoethem a trecut de prima probă, fabricarea lamei de cuțit, dar a fost eliminat după ce-a de-a doua probă, în care jurații au testat duritatea și rezistența lamei, astfel că a părăsit competiția. În timpul concursului, el s-a tăiat ușor la deget, având nevoie de o fașă care să oprească hemoragia. „Mă duc să-mi îmbrățișez soția și să-mi sărut câinele. Dar nu am un câine sau o soție”, a spus Vangoethem înainte să părăsească platoul.

chris 2.png

Un telespectator din SUA a fost intrigat de gluma spusă de Vangoethem și a încercat să afle mai multe informații despre acesta, pe care le-a împărtășit apoi pe un forum al fanilor emisiunii. „Deși nu am putut să confirm că este căsătorit sau că este proprietar de câine, am aflat că el a fost acuzat de ucidere din culpă”, a postat telespectatorul.

„Cei care recrutează concurenți trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”, a relatat alt internaut.

„Am mai descoperit că a fost acuzat că s-a aflat la volan în stare de ebrietate în timp ce se afla în staționare în România și că a fost extrădat în Germania și ulterior exonerat de acuzații majore. Incidentul este rezumat în acest articol din revista armatei americane, Stars and Stripes. Cred că cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”, se arată pe forumul american.

În dosarul accidentului provocat de Vangoethem se găsesc mărturiile unui oficial al ambasadei SUA. „La faţa locului se strânsese o mulţime mare de oameni, ceea ce era neobişnuit pentru acea oră a zilei. N-am ştiut la acea dată cine erau, dar între ei se găseau o mulţime de reporteri cu camere de luat vederi şi reflectoare. Cred că reporterii îşi dăduseră seama că cel din maşină era sergentul Vangoethem şi se repeziseră către maşină, încercând să-l filmeze. Înconjuraseră maşina şi loveau în parbriz şi încercau să filmeze prin parbriz. În acel moment eram de departe depăşiţi numeric”, a relatat oficialul.

„Nu eram înarmat nici eu, nici personalul de pază. Poliţia nu mişca mai nimic. Ostilitatea mulţimii era îndreptată către sergent, aşa că am decis împreună cu şeful personalului de pază că cel mai bun lucru ar fi să-l ducem înapoi la ambasadă. Eu am luat această decizie. După ce au plecat cu sergentul Vangoethem, m-am asigurat că agenţii de pază i-au explicat poliţistului aflat la faţa locului că nu aveam impresia că poliţia îi asigura sergentului siguranţa personală şi că dădusem ordin să fie dus de acolo. Dacă voiau să vină la ambasadă să-şi continue ancheta, eram dispuşi să cooperăm“, a încheiat oficialul american.

Comentarii Facebook