Americanii construiesc o casa la Cluj prin organizatia Habitat pentru Umanitate


Asociatia Habitat for Humanity Cluj gazduieste, in perioada 4-10 iunie, a doua echipa de voluntari internationali din acest an, venita prin porgramul Global Village.

Echipa Jolene Hartwick USA este alcatuita din 11 membri din Statele Unite si va contribui la proiectul "Familie tanara caut HABITAT!" din Campenesti, pentru familia Babeanu.

Cei 10 voluntari, cu varste cuprinse intre 21 si 63 de ani, vor contribui cu aproximativ 350 de ore de voluntariat la locuinta tinerei familii Babeanu. in cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor finaliza locuinta prin doua straturi de tencuiala pe exterior si vor da cu glet pe partea de interior.

Pentru Jolene Hartwick nu este prima calatorie prin programul Global Village. Dorinta ei este de a sprijini misiunea Habitat, ca toata lumea sa aiba o locuinta decenta. in Cluj-Napoca, Jolene este pentru pentru prima oara lider de echipa. Ea spera sa construiasca o echipa plina energie si adaptabila, care sa se implice pe cat de mult posibil in acest proiect, pentru comunitatea clujeana.

Familia Babeanu locuieste momentan in comuna Apahida, judetul Cluj, alaturi de alte trei familii, intr-o casa cu trei camere, construita integral din caramida, in conditii improprii - o parte a tavanului din bucatarie deja nu mai exista, iar peretii camerelor sunt plini de igrasie. Baia si bucataria sunt impartite de toate cele opt persoane, motiv pentru care exista permanent certuri si neintelegeri.

"De cand am intrat in programul Habitat, viata noastra s-a schimbat radical. Daca pana de curand traiam doar cu speranta la o locuinta a noastra in care sa traim decent, acum vedem cu uimire cum creste viitorul vostru din mainile unor oameni extraordinari. Multumim tuturor celor care ne ajuta sa avem propriul nostru habitat in care sa-i putem oferii fetitei noastre toate conditiile unei cresteri armonioase", a spus Roxana Babeanu.

Proiectul "Familie tanara caut HABITAT!" a fost demarat la inceputul lunii aprilie 2011 cu ajutorul voluntarilor locali si internationali, realizandu-se pana in prezent 60 % din totalul lucrarilor

Comentarii Facebook