E.ON Gaz muta la Cluj-Napoca conductele de gaz sub trotuare sau pe marginea drumurilor


Proiectul de reabilitare a 160 de kilometri de conducte de gaz din Cluj-Napoca prevede ca acestea vor fi mutate sub trotuare sau pe marginea drumurilor.

Compania E-ON Gaz va derula un program de investitii pe 3 ani, urmand sa inlocuiasca 160 de kilometri de retele care au durata de exploatare de mult depasita.

"Am fost informati de compania E.ON Gaz ca au finalizat demersurile pentru accesarea unor fonduri europene de schimbare a infrastructurii de gaze naturale din orasul nostru. Vor fi schimbate tevile de catre companiile care au fost contractate de catre E.ON Gaz. Asteptam un calendar de lucrari pentru a vedea in ce masura acestea se vor suprapune cu alte lucrari de schimbare sau intretinere a retelelor din oras sau cu alte proiecte de reabilitare a drumurilor.

Se va lucra intr-o echipa complexa si multiinstitutionala pentru a fi realizat un calendar cat mai logic, care sa nu duca la situatii de genul astazi sapa E.ON Gaz, maine reabiliteaza Primaria si poimaine sapa Compania de Apa sau vreun retelist de fibra optica. Vom incerca o corelare si o armonizare a tuturor acestor institutii care au interventii sub carosabil, astfel incat sa fie Primaria cea care la final vine si reface drumul.

Proiectul E.ON Gaz prevede mutarea tevilor de alimentare cu gaze naturale la marginea strazilor sau, acolo unde este posibil, sub trotuar. Acest lucru va face ca santierele lor sa nu incomodeze foarte mult traficul, iar, acolo unde se va intampla, va fi pentru o scurta perioada de timp, strict necesara mutarii retelei de sub carosabil sub trotuar sau la marginea acestuia", a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Valoarea investitiei care va fi facuta de E.ON Gaz se ridica la 90 de milioane de lei.

 

E.ON Gaz investeste in 2012, in Cluj-Napoca, 90 milioane de lei pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate

Comentarii Facebook