Americanii care au criticat Clujul loviți de replica unei turiste din Belgia: Se CRED proprietarii lumii!

 

O turistă din Belgia a văzut criticile pe care cei doi turiști americani le-au adus Clujului și le-a dat o replică acidă.

 

Americanii au venit cu trenul de la Deva la Cluj-Napoca și s-au plâns că oamenii miros, afirmând: ”Scoateţi-mă, naibii, din România!”.

 

O turistă din Belgia, care a vizitat Hunedoara, a comentat clipul celor doi americani. Lut Tits are 53 de ani şi este angajată a Primăriei din Leuven - Belgia. ”Eu trebuie să merg des la baie. Am tot intrat în toalete publice pe la voi și a fost OK cam peste tot pe unde am nimerit. Ce zic americanii?! Oh, lăsaţi- i în pace. Nu-i vreţi aici. Oricum, americanii se comportă de parcă ei ar fi proprietarii lumii.

 

În Leuven (oraş universitar) vin studenţi americani, cu burse de 3.000 de euro, plătiţi doar să joace baschet. Când se înregistrează la Primărie, vin însoţiţi, pentru că mulţi dintre ei nu ştiu să scrie, dar sunt studenţi ai unei unversităţi.

 

În general, așteptările americanilor de la Europa, ca turiști, sunt de genul Veneția, Paris. Jumătate îl venerează pe Trump… ce să mai spui?! Ei cred că Bruxelles este o ţară, iar Belgia e în Bruxelles. Ei nu ştiu ce e acela un palat. Confundă un palat cu «palatele» din Las Vegas.

 

Din contră: România e o ţară pe care trebuie să o vezi. Neapărat!”, spune turista belgiancă, conform evz.ro.

 

Lut Tits este la prima ei vacanță din ultimii 27 de ani. Ea a profitat de o ofertă specială pentru un zbor în România, la doar 20 de euro: ”O știam pe Simona, prietena mea din Hunedoara. Ne-am împrietenit pe Facebook, fiind amândouă pasionate de istoria antică. Am venit în Hunedoara şi am constat că e un oraş aproape ca oricare alt oraş mic din Belgia. Poţi confunda uşor doi pensionari din Hunedoara cu un cuplu de pensionari din Belgia”.

 

Ea i-a lăudat pe românii cu care intră în contact în Belgia. ”Majoritatea românilor care vin la biroul nostru sunt bine educați, politicoși și au o abordare relaxată. De exemplu, Primăria oferă gratuit anumitor categorii de cetățeni saci de gunoi. Un român, când vine, e un pic rușinat că-i cere, având impresia că te deranjează. Un român conștientizează că e vorba de un «cadou». Alții, de alte naționalități, vin și cer acei saci cu o atitudine de parcă ar fi ceva care li se cuvine”, a mai spus ea.

 

Lut Tits face reclamă României. Ea le spune tuturor proprietarilor de Dacia Logan, Sandero sau Duster, din Belgia, care cred că e fabricată de Renault, și le spune despre ”Dacia ca regat antic. Pe unii români chiar îi întreb, mai în glumă, dacă nu cumva ar crede că țara ar trebui să se numească, din nou, «Dacia»”.

Comentarii Facebook