Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoaie pe jos. Cât te va costa un muc de țigară aruncat pe geamul mașinii



Un nou proiect de act normativ, adoptat luni de Senat, arată cu șoferii care aruncă mucul de țigară pe geam ar putea fi opriți și amendați drastic.

Totodată, acelați lucru îl pot păți și cei care aruncă gunoaie pe fereastra apartamentului sau din mașină.

Atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor fi sanctionate pentru aruncarea resturilor menajere, a obiectelor si a lichidelor pe ferestrele apartamentelor, precum si pentru aruncarea la intamplare a gunoaielor si a mucurilor de tigara din masini. In ambele cazuri, amenda aplicabila va fi cuprinsa intre 1.000 si 2.500 de lei.

Prevederile fac parte dintr-o propunere legislativa ce vizeaza modificarea Ordonantei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, prezentată de AvocatNet.ro.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, deoarece a trecut termenul în care senatorii trebuiau să se pronunțe, dar pentru a se putea aplica, acesta trebuie să mai treacă de Camera Deputaților.

"In alte tari, amenzile pentru aruncarea gunoiului in locuri nepermise sunt usturatoare si, cel mai important, se aplica, incat oamenii respecta legea mai mult de frica amenzilor, iar de aruncat gunoi pe ferestre si din autovehicule nici nu se mai pune problema", este subliniat in expunerea de motive.

Comentarii Facebook