Amendă usturătoate pentru o firmă din Cluj, care comercializa lemn. Le-a fost confiscată și marfă de peste 16.000 lei



Polițiștii clueni au confiscat, miercuri, aproximativ 120 m.c. de lemn, în valoare de preste 16.000 lei, deţinuţi şi comercializaţi fără documente justificative. S-a aplicat o sancţiune contravenţională de 10.000 lei.

În urma unui control de specialitate a fost verificată activitatea comercială desfăşurată de către un agent economic de pe raza judeţului Cluj, cu principal obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea materialului lemnos.

Oamenii legii au constatat faptul că administratorul societăţii, în cursul lunii decembrie 2014, ar fi expediat către o societate comercială aproximativ 120 de metri cubi de lemn, de diferite specii. Tranzacţia s-ar fi realizat în baza unui aviz de însoţire secundar care nu a fost emis în conformitate cu prevederile legale referitoare la implementările în aplicaţia Wood Traking.

În baza celor constatate, agentului economic i s-a aplicat o amendă contravenţională de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a celor 120 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 16.000 de lei.

Comentarii Facebook