Amendă infimă pentru zidul prăbușit peste 6 mașini în Cluj-Napoca. Inspectoratul de Stat în Construcții e degeaba


Inspectoratul de Stat în Construcții Cluj a dat o amendă de toată jena după ce un zid de sprijin s-a prăbușit peste 6 mașini în Cluj-Napoca.

Amenda aplicată a fost de 40.000 de lei, care poate fi contestată și redusă. Pe strada Lombului nr. 2-4, un zid de sprijin s-a prăbușit peste 6 mașini, iar pagubele sunt uriașe.

Culmea este că inspectorii din construcții fare bat șantierele și dau amenzi pentru orice la constructorii fără relații, nu au prea umblat pe strada Lombului. Dacă ar fi fost, at fi văzut lucrările slab calitative.

Paul Racoviță, inspector general al ISC Cluj, a spus că s-au constat deficiențe atât în execuția, cât și în faza de proiectare a zidului de sprijin, scrie Cluj24.ro.

În urma celor constatate au fost sancționați contravențional dirigintele de șantier și responsabilul tehnic cu execuția, cu sancțiuni care cumulează 40.000 de lei”, a arătat Paul Racoviță.

Între timp, șoferii trebuie să achite reparația mașinilor, iar cei de la ISC nu răspund deloc pentru că nu verifica în ce măsură se respectă calitatea lucrărilor.

Cine sunt soții Raita, care construiau zidul de sprijin prăbușit peste mașini la Cluj

Comentarii Facebook